Kultura

FESTIVAL SOLI Popodnevni i večernji program prepun poslastica za sve generacije

FESTIVAL SOLI Popodnevni i večernji program prepun poslastica za sve generacije

Pravo veselje za mnogobrojne male Stonjane i Pelješčane bila je u četvrtak popodne održana predstava njihovih starih prijatelja – Udruge Aster, koja već treću godinu za redom sudjeluje na Festivalu soli. “Tri praščića” naučila su najmlađe nekim životnim mudrostima, a šarmantne i drage tete iz Astera kao i uvijek bile su odlične.

Prava poslastica bila je prezentacija slikovnice “Cvijet soli” u izdanju Narodne knjižnice Ston, autorice Marne Asturić koju je oslikala Dolores Đuračić. Kreativne Stonke osmislile su priču o Vlahu, dječaku iz Stona, koji uči povijest svog mjesta, a sve kako bi pokazao prijateljima iz drugih država i gradova kako je njegov gradić prebogat zanimljivom poviješću. Ravnateljica Narodne knjižnice Ston Sandra Vuletić u predstavljanju je istaknula kako im je jedan od poticaja za izdavanje slikovnice bio upravo Festival soli, gdje je po prvi put priča o Vlahu i ispričana 2017. godine.

Prigodnu humanitarnu prodaju domaćih proizvoda, sirupa od mente, vrućih popriguša i drugih delicija organizirala Udruga Djeca Pelješca, a cjelokupan prihod bio je namijenjen za skrb njihovih štićenika, djece s poteškoćama s područja ovog poluotoka.

Za kraj programa drugog dana Festivala soli pravu glazbenu poslasticu pružili su Đelo Jusić Jr. i Paola Jusić koncertom pod nazivom “Tribute to Đelo Jusić”. U poznatim skladbama pokojnog maestro stonska publika iskreno je uživala.

Pročitajte još

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist