Natrag
25.3.2019 23:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

Festival “Kenova?” u Kotoru

6.10.2011 @ 9:16 Baldo Marunčić Kultura
6;6

Podijelite:

Izložbom ''20 godina poslije – suvremena dubrovačka scena u Kotoru'' u Palači Bizanti 8. listopada u 19.30 sati bit će otvoren prvi “Kenova?” festival u Kotoru.

 Festival “Kenova?”, u organizaciji Art radionice Lazareti i Bokeljske inicijative iz Kotora, kotorskoj će publici predstaviti presjek suvremene dubrovačke umjetničke scene, ali i zbližavanjem umjetnika ova dva grada podsjetiti na dvadeset godina od početka napada na Dubrovnik koji su združenim snagama izveli JNA i crnogorski dobrovoljci.
 
Izložbu čine radovi etabliranih i novih umjetničkih imena suvremene dubrovačke scene kao što su Slaven Tolj, Marko Ercegović, Maja Marković, Stjepan Grbić, Mario Cvjetković, Ana Opalić, Tina Gverović, Grupa ABS, Pasko Burđelez  i drugi.
 
Nakon otvaranja, bit će održana i večer posvećena velikom dubrovačkom pjesniku Milanu Milišiću, koji je poginuo 5. listopada 1991. godine tijekom granatiranja grada. Izbor iz njegove poezije, koji je napravio Milišićev prijatelj, pisac Predrag Čudić, čitat će mladi kotorski glumci. Na ovaj način želja je organizatora podsjetiti na velike ljude oba grada koji su svoj život posvetili borbi protiv jednoumlja i nacionalizma, rata i mržnje, kao što su bili Milan Milišić, Branko Sbutega i drugi. 
 
Ove godine festival je simboličnog karaktera i bit će jednodnevni. Od sljedeće godine festival će trajati četiri dana i bit će rotacijskog karaktera – u svibnju će se kotorska umjetnička scena predstaviti u Dubrovniku, a u listopadu Dubrovčani ponovno dolaze u Kotor.
 
Izložba ''20 godina poslije – suvremena dubrovačka scena u Kotoru'' bit će otvorena do 11. listopada.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana