DuList INUrednički izbor

FESTIVAL ‘ANA U GRADU’ Spoj meditativnog i energičnog repertoara uz humanitarnu notu

FESTIVAL 'ANA U GRADU' Spoj meditativnog i energičnog repertoara uz humanitarnu notu

Program ovogodišnjeg devetog festivala ‘Ana u Gradu’ predstavljen je ove srijede u restoranu Kantenari na Sunset Beachu. Na samom početku predstavljanja istaknuto je kako su dvije kazališne predstave u izvedbi najstarijeg svjetskog Kazališta slijepih i slabovidnih osoba ‘Novi život’ važan dio festivala. Želja je organizatora skrenuti pažnju na jednako vrijedne članove zajednice te srušiti barem neke od predrasuda. Autorica festivala Ana Rucner istaknula je kako joj je posebno drago što se festival bliži svojoj 10. obljetnici.

-Ove godine počinjemo već prepoznatljivim koncertom u 5 ujutro na Srđu uz prvi dan ljeta i prvo sunce. Imam prekrasne goste i prijatelje Sandru Bagarić i njezinog supruga Darka Domitrovića. Posebna je čast s njima raditi, publici smo spremili jako lijepu glazbu iz mjuzikla, zatim prekrasnu praizvedbu Darka Domitrovića ‘Ave Maria’. Bit će tu i poezija našeg Vojina Perića koju je napisao za Grad. Repertoar je meditativan, ima i energije, dinamike. Kako se bude dan budio, tako ćemo i mi s glazbom rast. Što se tiče večeri, prvi put ćemo ispratiti prvi zalazak ljetnog sunca na mulu Sunset Beach Dubrovnika. Tu sam pripremila program na električnom violončelu – rekla je Rucner.

Dvije predstave kazališta ‘Novi život’ održat će se ovog vikenda i to u subotu u 20 sati u Kneževom dvoru ‘Jučer sam se sjetio plave’ te u nedjelju ‘Čovječja ribica’ namijenjena djeci. Sav prihod od ulaznica bit će namijenjen udruzi slijepih i slabovidnih osoba Dubrovačko-neretvanske županije. Sa sadržajem ovih dviju predstava prisutne je upoznala glumica Suzana Bliznac, a ravnatelj kazališta slijepih i slabovidnih ‘Novi život’, Vojin Perić pozvao je prisutne da stave poveze na oči i barem na trenutak vide svijet njihovim očima. Vojin Perić rekao je kako će ove godine na Srđu izaći tri sunca: ono koje izlazi svakog dana te Sandra i Ana.

Sopranistica Sandra Bagarić naglasila je kako nikada nije vježbala ni nastupala u 5 ujutro, ali da se jako veseli u tome okušati. Dodala je da je jutarnji tip te da joj neće biti problem. S njome se složio i njezin suprug Darko Domitrović istaknuvši kako jedva čeka osjetiti tu čaroliju nastupanja uz prvi dan ljeta na Srđu.

Podsjetimo, javni prijevoznik Libertas i Guliver travel pobrinut će se da svi posjetitelji stignu na Srđ bez problema, o čemu će voditi računa i dubrovačka policija koja će uvesti privremenu regulaciju prometa. Libertas je osigurao dva velika autobusa koji će u 4 sata ujutro s dvije lokacije prevoziti građane do Bosanke. Prvi autobus kreće u 4 sata ujutro s Pila i vozi direktno do Bosanke. Drugi autobus kreće u 4 sata s kolodvora sa stajanjem u 4.05 Grawe centar, 4.10 Vila Čingrija – Boninovo, 4.15 Pile, 4:20 Ilijina glavica. Zbog sigurnosti građana autobusi će putnike dovesti do Bosanke odakle će ih shuttle vozila ‘Gulliver Travela’ prevoziti do amfiteatra Excelsa nekretnina na Srđ.

Pročitajte još

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist