Aktualno

Festanjuli briselske Feste su Ivica Sršen i Božo Butigan

Festanjuli briselske Feste su Ivica Sršen i Božo Butigan

Ivica Sršen i Božo Butigan ovogodišnji su festanjuli Feste sv. Vlaha u Bruxellesu, a koja se organizira petu godinu zaredom.

Ovogodišnja proslava započet će 28. siječnja čitanjem proglasa Feste ispred katedrale Sv. Mihaela i Gudule i puštanjem golubica kao simbola slobode i mira. Nakon otvaranja Feste održat će se tradicionalna Večera od Kandelore u restoranu Vinograd uz klapu Kaše.

Sljedećeg dana, 29. siječnja, u Veleposlanstvu RH u Kraljevini Belgiji, održat će se predavanje ravnateljice Dubrovačkih muzeja Pavice Vilać na temu ‘Sv. Vlaho i Dubrovnik’ te otvaranje Dubrovačke vinske setemane uz klapu Kaše u vinskom baru Bois Tranquille. Prezentaciju ‘Vinarstvo Dubrovačko-neretvanske županije’ novinarima i turističkim agencijama iz Belgije, Nizozemske i Luxemburga održat će Franica Miloš iz Regionalne razvojne agencije DUNEA i sommelier Ivo Ivaniš uz degustaciju zlatnih vina i pobjednika prošlogodišnjeg Festiwinea.

Festu sv. Vlaha u Bruxellesu petu godinu zaredom oragnizira Ured Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu u suradnji s Maticom hrvatskom Bruxelles, Predstavništvom HTZ-a i Veleposlanstvom RH u Kraljevini Belgiji. Partneri Feste sv. Vlaha u Bruxellesu su Ured zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice, Predstavništvo HGK u Bruxellesu, TZ Grada Dubrovnika i TZ Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist