Županija

FENOMENALNE BROJKE Jug Hrvatske ruši turističke rekorde

FENOMENALNE BROJKE Jug Hrvatske ruši turističke rekorde

Tijekom 2015. godine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ostvareno je sedam posto više dolazaka te četiri posto više noćenja u odnosu na prethodnu godinu, a tijekom prosinca ostvareno je 22 posto više dolazaka i 13 posto više noćenja, pišu iz županijske Turističke zajednice.

‘Tijekom prosinca 2015. godine u turističkim odredištima na području Dubrovačko-neretvanske županije, ostvaren je promet od 17.521 dolazaka i 44.439 noćenja što je 22 posto više dolazaka i 13 posto više noćenja nego u prosincu 2014. godine’, navode u svom priopćenju u kojem se dalje ističe kako je značajan porast ostvaren tijekom cijele 2015. godine.

‘Od početka prošle godine do kraja prosinca registrirano je 1.490.973 dolazaka i 6.681.510 noćenja, što predstavlja porast u dolascima od sedam posto, a u noćenjima od četiri posto u usporedbi s istim razdobljem 2014. godine’, navode iz Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Napominju kako su domaći turisti su ostvarili devet posto više, a strani turisti četiri posto više noćenja nego u istom razdoblju 2014. godine.

Najviše noćenja ostvarili su turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Hrvatske, Francuske, Poljske, BiH, Češke, Slovenije, SAD-a, Italije i Norveške, a iz Turističke zajednice dodaju i kako je povećanje izraženo kako u hotelskom, tako i u privatnom smještaju.

‘Od početka prošle godine u hotelskom smještaju je ostvareno 3.328.882 noćenja što je jedan posto više od prethodne godine, dok je u u kućanstvima ostvareno 2.543.236 noćenja što predstavlja porast od deset posto u odnosu na isto razdoblje pretprošle godine’, zaključuje se u priopćenju.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist