Aktualno

“Fenix” izbačen iz igre

"Fenix" izbačen iz igre

Poništen je natječaj za gradnju osam zgrada sa 64 stana u Mokošici po programu društveno poticane stanogradnje.

Razlog tome je što je tvrtka Fenix iz Slavonskog broda, čija je ponuda još krajem kolovoza ocijenjena najpovoljnijom, zapravo ponudila cijenu gradnje veću od maksimalne zakonom predviđene kad je riječ o POS stanovima. Ponuda tvrtke Fenix je, podsjetimo, iznosila 28.604.248,31 kuna s porezom, što je kako doznajemo za milijun kuna više od zakonom propisane cijene za gradnju POS stanova.

Prema podatcima Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama u čijoj je nadležnosti i poticana stanogradnja, cijena metra četvornog stana sastoji se od etalonske cijene građenja (građenje, projektiranje i nadzor + PDV), koja iznosi maksimalno 804,04 eura po kvadratu neto korisne površine stana, te cijene zemljišta i komunalne infrastrukture koja iznosi maksimalno 321,62 €/m2 NKP-a (plativo u kunama po srednjem tečaju HNB-a na dan uplate). Dakle maksimalna cijena m2 stana iznosi 1.125,66 eura po kvadratu neto korisne površine.

 Poništenim natječajem je tvrtka Fenix, s kojom susjedna nam općina Župa dubrovačka i nema baš dobra iskustva, zbog još uvijek nedovršene sportske dvorane, izbačena iz igre. Barem za sad, do novog natječaja.

Više o ovoj temu pročitajte u novom broju duLista.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist