Natrag
22.2.2019 03:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

Feng pobrao ovacije u Dvoru!

10.8.2012 @ 9:50 Baldo Marunčić Kultura
2;2

Podijelite:

Violinist svjetskog glasa Ning Feng i pijanist Thomas Hoppe nastupili su u sklopu glazbenog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć, 9. kolovoza u atriju Kneževa dvora.

Publika je uživala u Beethovenovoj Prvoj sonati za violinu u D-duru koja se ubraja među najduhovitija i najiskričavija djela ovog skladatelja, zatim Četiri romantične skladbe Antonína Dvoráka prožete prekrasnim radosnim melodijama nastale na bogatom češkom i slavenskom nasljeđu te uzbudljivoj Talijanskoj suiti osebujnog Igora Stravinskog.
 
U drugom dijelu izvedena su četiri preludija za violinu i klavir Dmitrija Šostakoviča, zatim šarmantna i melodična Souvenir d`un lieu cher (Sjećanje na drago mjesto) Petra Iljiča Čajkovskog, skladba imena koju je autor posvetio prekrasnom imanju svoje bogate prijateljice i pokroviteljice.
 
Za kraj su izvedene virtuozne Paganinijeve I tanti palpiti, varijacije nastale prema ariji Di tanti palpiti iz Rosssinijeve opere Tancredi.
 
Ning Feng nije uskratio glazbene dodatke publici koja je izvedbe nagradila gromoglasnim pljeskom pa su tako izvedene – virtuozno i efektno djelo Méditation iz opere Thaïs Julesa Masseneta koje su najveći violinisti izvodili za encore te La ronde des lutins (The dance of the goblins) Antonija Bazzinija u kojem je Feng ili „kineski Paganini“, kako ga kritičari često nazivaju, još jednom dokazao svoju virtuoznost i potvrdio da mu s pravom pripada mjesto u samom violinističkom zvjezdanom nebu.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana