DuList IN

FEMI KUTI Vjerujem da će nastup na Orsuli biti jedan od mojih najdražih koncerata!

FEMI KUTI Vjerujem da će nastup na Orsuli biti jedan od mojih najdražih koncerata!

Festival Orsula večeras dovodi pionira Afro beata, velikog Femi Kutija, veliku Nigerijsku glazbenu zvijezdu i velikog borca za ljudska prava Afrikanaca.

Upravo tim povodom danas je održana i konferencija za medije na kojoj je sudjelovao i sam Femi Kuti, koji nije krio oduševljenje dolaskom u Dubrovnik, ljubaznošću ljudi, Orsulom…

– Kroz moju glazbu želim spajati svjetove, a upravo to će se dogoditi večeras. Ne mogu opisati koliko me veseli ovaj koncert i smatram kako će na Orsuli biti fantastično. Vjerujem kako će ovo biti jedan od mojih najdražih koncerata – iskreno je kazao pjevač.

Femi Kuti 2010. izdaje album Africa for Africa, koji je dvaput nominiran za Grammyja, a sada dolazi u Dubrovnik sa svojim bendom od 13 članova i izvode mješavinu energetski nabijenog funka, jazza i tradicionalnih afričkih ritmova. Njegova verzija Afrobeata, stila koji je, njegov otac, Fela Kuti stvorio 70-ih godina spajanjem američkog funka s tradicionalnim afričkim ritmovima, mješavina je modernih dance stilova, jazz-a i afričkog bluesa s tekstovima sociopolitičke tematike.

Predgrupa Femi Kuti & The Positive Force će biti popularni beogradski bend Zemlja Gruva koji će predstaviti svoj novi album “Šta stvarno želiš?”.

Kako i sami znaju reći, njihova je svirka “strogo đuskanje do zadnje kapi znoja”, a takav je i novi album koji spaja elektroniku, funk, reggae, disco i soul, a neće izostati ni obrade hitova Dina Dvornika.

Večeras vas na Orsuli čeka samo ples, stoga oni koji nisu kupili ulaznice, odmah skočite do prodajnih mjesta Turističkoj agenciji Compass South Adriatic Dubrovnik, na adresi Pera Čingrije 2, u Omladinskom hostelu u Bourbonu (Youth Hostel Dubrovnik- HFHS), na adresi Vinka Sagrestana 3, te na internetskim stranicama:

http://orsula-festival.com/karte

https://www.entrio.hr/events?s=orsula

Ulaznice za koncert Femi Kuti & The Positive force i Zemlja Gruva stoje 220 kuna, a ista cijena bit će na ulazu, na Orsuli, od 20 sati na dan koncerta. Početak koncerta je u 21 sati.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist