Grad

FEKALNO ZAGAĐENJE More na Pogačiću i ispred Rixos Libertasa nije za kupanje!

More na plaži Pogačić i ispred hotela Libertas Rixos nije za kupanje! Naime, kako javljaju iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, nakon višekratnih dojava građana o potencijalnom onečišćenju mora na plaži Pogačić 26. rujna je obavljen terenski izvid i uzorkovanje mora na četiri lokacije. Analizom uzoraka mora utvrđeno je da more na plaži Pogačić i ispred hotela Libertas Rixos ne udovoljava uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje. O rezultatima ispitivanja obavještene su nadležne inspekcije, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija i Vodovod Dubrovnik d.o.o.

-Prema saznanjima iz Vodovoda Dubrovnik d.o.o. istog dana uklonjen je kvar na crpnoj stanici u blizini. Uzorkovanja su ponovljena i 27. rujna, a o rezultatima ćemo pravodobno obavijestiti javnost. Napominjemo kako ove dvije plaže nisu u redovitom Programu ispitivanja kakvoće mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije do daljnjega NE preporučuje kupanje na plažama Pogačić i ispred hotela Libertas Rixos – navode iz Zavoda.

Napominju i kako su najznačajniji indikatori onečišćenja mora fekalnim otpadnim vodama mikrobiološki pokazatelji pa njihovo prisustvo upućuje na potencijalni rizik od zaraznih bolesti. Mikrobiološko zagađenje na nekoj točki ispitivanja može jako varirati u vremenu, što ovisi o načinu i količini ispuštanja otpadnih voda te o meteorološkim i hidrografskim uvjetima.

Pročitajte još

DUBROVAČKA BISKUPIJA SE JOŠ OPORAVLJA Iza Puljića ostalo 20 milijuna kuna duga

Dulist

NAPREDUJU RADOVI U tijeku sanacija rive u Rožatu

Dulist

ZATVARA SE DIO PARKIRALIŠTA Zbog radova na ex-hotelu Stadion

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija