Grad

FEKALNO ZAGAĐENJE More na Pogačiću i ispred Rixos Libertasa nije za kupanje!

More na plaži Pogačić i ispred hotela Libertas Rixos nije za kupanje! Naime, kako javljaju iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, nakon višekratnih dojava građana o potencijalnom onečišćenju mora na plaži Pogačić 26. rujna je obavljen terenski izvid i uzorkovanje mora na četiri lokacije. Analizom uzoraka mora utvrđeno je da more na plaži Pogačić i ispred hotela Libertas Rixos ne udovoljava uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje. O rezultatima ispitivanja obavještene su nadležne inspekcije, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija i Vodovod Dubrovnik d.o.o.

-Prema saznanjima iz Vodovoda Dubrovnik d.o.o. istog dana uklonjen je kvar na crpnoj stanici u blizini. Uzorkovanja su ponovljena i 27. rujna, a o rezultatima ćemo pravodobno obavijestiti javnost. Napominjemo kako ove dvije plaže nisu u redovitom Programu ispitivanja kakvoće mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije do daljnjega NE preporučuje kupanje na plažama Pogačić i ispred hotela Libertas Rixos – navode iz Zavoda.

Napominju i kako su najznačajniji indikatori onečišćenja mora fekalnim otpadnim vodama mikrobiološki pokazatelji pa njihovo prisustvo upućuje na potencijalni rizik od zaraznih bolesti. Mikrobiološko zagađenje na nekoj točki ispitivanja može jako varirati u vremenu, što ovisi o načinu i količini ispuštanja otpadnih voda te o meteorološkim i hidrografskim uvjetima.

Pročitajte još

UZ SEDAMDESETI ROĐENDAN HGSS-a Spustite se užetom niz Lužu!

Dulist

ZADRŽAT ĆE SE JOŠ KRATKO U BOLNICI Nalaz pacijentice iz OB Dubrovnik negativan!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija