Kultura

Farberovom izložbom otvoren Le petit festival

Počeo je  9. Le Petit Festival du Theatre koji će se do 28. lipnja održavati u Dubrovniku.

Program je otvorila Melissa Ferrer koja je priredila program „Yoga, Ljepota i Wellness“, nakon čega je otvorena  izložba  fotografija poznatog fotografa iz New Yorka Roberta Farbera kojemu je ovo drugi posjet Dubrovniku, nakon što je u travnju u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik priređena njegova izložba „Putovanje kroz ugođaje“.

– Najnježnija, najsnažnija je žena i ona je tema ovog festivala. Počeli smo s Robertom  Farberom jedinim fotografom kojemu je Jacky Kennedy Onassis dozvoljavala da je slika. Sutra nam dolazi madame Xaviera Hollander koja će predstaviti svoju novu knjigu "Guide to Sex" – istaknuo je Vinko Prizmić, voditelj ovog festivala.

 – Zahvaljujući zajedničkom, izvanrednom prijatelju i velikom dizajneru Matthewu Sven Brillu,  upoznao sam talentiranog Vinka Prizmića. Čuo sam tada i za njegov magični festival. Tako sam pozvan da budem dio ovog festivala koji se organizira već deveti put za redom. Jednostavno se dogodilo i zahvaljujući Vinkovoj inicijativi, organizirana je i moja izložba u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Ona je bila veliko iskustvo za mene i zahvaljujući njoj prvi sam put posjetio Dubrovnik – rekao nam je uvodno poznati fotograf Robert Farber.

– Vaša zemlja je prelijepa i moram reći da je veoma slična Italiji. Naime, u Italiji sam bio mnogo puta. Čuo sam mnogo lijepih stvari o vašoj zemlji i mislim da je prelijepa. Inače, poznajem mnogo Hrvata u New Yorku i osjećam kao da sam u Italiji. Za sada! Ali javit ću vam da li to doista mislim na kraju tjedna, prije nego što otputujem. U sklopu ovogodišnjeg Le Petit Festivala du Theatre bit će dodijeljena nagrada „Robert Farber“ autoru najbolje fotografije koju će odabrati upravo ovaj poznati fotograf.

Nakon otvaranja izložbe organizirana je i humanitarna aukcija "Velika srca Malim srcima" na kojoj su umjetnici te izvođači prikupljali sredstva za kupnju aparata za djecu sa srčanim manama.
 
 

Pročitajte još

JEKA PROŠLOG VREMENA ‘Ljetni snovi’ Mirande Rako Kuzmanić

Dulist

RAJ HABSBURŠKOG MONARHA Maksimilijan je bio oplemenitelj, ne devastator

Iva Dedo

NASTUP S ORKESTROM U DVORU Veliki pljesak za Luku Ljubasa

Dulist