Županija

Fantastični turistički rezultati od početka godine

Fantastični turistički rezultati od početka godine

U Dubrovačkoj-neretvanskoj županiji u travnju je ostvareno šest posto više dolazaka i sedam posto više noćenja, javili su iz tamošnje Turističke zajednice.
Naime, tijekom travnja ostvareno je 79.808 dolazaka i 242.932 noćenja, a od početka godine zaključno sa zadnjim danom prošlog mjeseca registrirano je 131.168 dolazaka i 393.746 noćenja, što predstavlja porast u dolascima i noćenjima od devet posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.
Prema strukturi gostiju najviše noćenja su ostvarili domaći turisti a zatim turisti iz Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, BiH, Njemačke, SAD-a, Koreje, Japana, Španjolske, Finske, Slovenije itd.
Vrijedi istaknuti i kako su domaći turisti ostvarili jedan posto, a strani čak 11 posto više noćenja nego u istom razdoblju 2014. godine.
Od početka godine u hotelskom smještaju na jugu hrvatske ostvareno je 296.298 noćenja što je porast od 10 posto, dok je u kućanstvima ostvareno 84.908 noćenja što predstavlja porast od 12 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, javili su iz TZ Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist