Kultura

‘FAMOZNA’ U GRADSKOM TEATRU Despot u ulozi najgore operne pjevačice na svijetu

'FAMOZNA' U GRADSKOM TEATRU Despot u ulozi najgore operne pjevačice na svijetu

27. ožujka obilježava se kao Svjetski dan kazališta, a tradicionalno su objavljene prigodne kazališne poruke. Carlos Celdran, kubanski redatelj, dramatičar i sveučilišni profesor režije je autor ovogodišnje međunarodne poruke. Hrvatsku poruku napisao je redatelj Ozren Prohić a čast mu je dodijelilo Hrvatsko društvo dramskih umjetnika.

Povodom obilježavanja, Kazalište Marina Držića u goste je pozvalo Glumačku družinu Histrion koja će 28. i 29. ožujka u 19 i 30 izvesti komediju ‘Famozna’. Tekst Petera Quiltera režirao je Krešimir Dolenčić. U naslovnoj ulozi je Anja Šovagović Despot.

Famozna je glazbena komedija koja se temelji na istinitoj priči o astronomskom uspjehu najgore operne pjevačice na svijetu. Premijerno je izvedena 2005. godine u Birmingham Repertory Theatreu, a radnja joj je smještena New York 40-ih godina. Predstava opisuje Florence Foster Jenkins, rođenu Narcissu Florence Foster – entuzijastičnu sopranisticu koja je zapravo postala slavna zbog svoje potpune pjevačke nesposobnosti.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist