Natrag
22.2.2019 07:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

Facebook najavio čistku ‘smeća’

4.12.2013 @ 10:50 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Facebook je najavio strogu kontrolu sadržaja koje vam News Feed izbacuje jer će ukloniti sve sadržaje niske kvalitete. Svi kojima je dosadilo trošiti minute na skrolanje preko nepotrebnih objava koje se pojavljuju na naslovnici, mogu odahnuti, prenosi RTL-a.

"Zašto ovo radimo? Jer su naša istraživanja pokazala da prosječni korisnik najviše voli linkove s kvalitetnim člancima o aktualnim događajima, omiljenim sportskim timovima ili drugim temama koje ih interesiraju, od gomile fotografija koje se nalaze na drugim stranicma. Uskoro ćemo početi pročišćavanje, odnosno dat ćemo prednost člancima visoke kvalitete nauštrb 'viralnih' fotki koje su postavljene na drugim adresama. Ukratko, ako pristupate stranici preko mobilnog uređaja, vidjet ćete više dobrih priča, a manje 'zabavnih' fotografija", piše na Facebook blogu.

Tako će se na News feedu češće pojavljivati priče koje ste vi ili prijatelji komentirali.

"Ne želimo da propustite neku temu koja je vama ili prijateljima važna. Priče koje imaju nove komentare pojavljivat će se opet pri vrhu vašeg feeda, a novi komentari bit će označeni bojom", dodaju na blogu.

Facebook nije precizirao što će biti mjerilo kvalitete, ali najvjerojatnije će imati veze s uspjehom određenog sadržaja na društvenim mrežama – brojem lajkova i slično.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana