Aktualno

FACA U SVIJETU SLASTICA Trikovi poznatog chefa za pripremu tartufa s čokoladom

Radionica izrade tartufa s čokoladom i makarona pod vodstvom poznatog francuskog slastičara Gillesa Bajollea krasila je subotnji program ovogodišnjeg Good Food Festivala u prostorima Turističkog informacijskog centra na Pilama.

Sladokuscima i onima koji uživaju u pripremanju slastica Bajolleova jutarnja radionica pružila je priliku naučiti nove trikove pri pripremanju tartufa s čokoladom i makarona.

Primjerice, uz same recepte za čokoladne tartufe i makarone, Bajolle je naglasio i važnost postepenog pripremanja i posluživanja makarona, pogotovo kad je u pitanju vađenje iz hladnjaka, kako makaroni ne bi postali vlažni i izgubili na teksturi.

Tijekom ukrašavanja tartufa i makarona, Bajolleu se pridružila i sudionica iz publike, a sa sudionicima koji su se već sami okušali u pripremanju makarona Bajolle je razmijenio i par savjeta.

Naravno, sudionici su se na radionici mogli i zasladiti svježe pripremljenim slasticama.

Podsjetimo, Gilles Bajolle dolazi iz grada Rueil-Malmaisona. Već 40 godina radi kao chef slastičar u najpoznatijim francuskim hotelima i restoranima s tri Michelinove zvjezdice, a danas je vlasnik boutique slastičarnice i radionice slastica ‘Macaron et Cacao’ u svom rodnom gradu.

Pročitajte još

VIDEO/DRUGI DIO 240 kilometara na sat iznad Dubrovnika: Idiotizam, pravdanje i/ili montaža?

Dulist

Ministarstvo turizma potvrdilo imenovanje Ane Hrnić za direktoricu TZ-a

Dulist

OD 27. SRPNJA Air Baltic uvodi letove na liniji Riga-Dubrovnik dva puta tjedno

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija