Natrag
25.4.2019 06:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

FA Linđo Ambasador mira

1.2.2012 @ 13:59 Barbara Đurasović Kultura

Podijelite:

Folklorni ansambl Linđo i Međunarodni institut za promidžbu mira kroz turizam potpisat će u četvrtak, 3. veljače, Sporazum o suradnji na promociji mira, međusobnom razumijevanju i suradnji među ljudima i narodima svijeta.

Suradnja između Linđa i instituta IIPT (International Institute fot Peace through Tourism) ima veliku ulogu za budućnost razvoja kulturne razmjene, poboljšanja dobrosusjedskih odnosa, zaštitu kulturne baštine te promociju kulture, posebno folklora naše zemlje, ali i cijele regije.

Sporazum postavlja temelje za osnivanje budućeg Instituta za folklor jugoistočne Europe, za što će se Institut posebno zalagati u suradnji s FA Linđo, kako bi se mogao organizirati koncert posvećen promociji folklora za vrijeme međunarodne konferencije u Zagrebu.

Potpisnici se obvezuju na međusobnu potporu u inicijativama i aktivnostima koje obogaćuju kulturu, vrednuju baštinu i promoviraju mir, rade na obnavljanju kulturnih veza u regiji jugoistočne Europe, pridonose pomirbi posljedica ratnih sukoba, promoviraju suradnju između turizma i kulturnih područja u jugoistočnoj Europi te pridonose održivom razvoju u regiji jugoistočne Europe putem turizma i kulture.

Potpisivanjem sporazuma FA Linđo dobiva počasni naslov IIPT Ambasador mira.

Komentari

O autoru: Barbara Đurasović


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana