Grad

EXCELSA NEKRETNINE Nogostup je naš, a Grad je odbio riješiti gužvu

EXCELSA NEKRETNINE Nogostup je naš, a Grad je odbio riješiti gužvu

Nakon objave članka na portalu DuLista o kaosu na autobusnoj stanici na Žičari, koji je posebno bio izražen proteklog vikenda, oglasili su se i iz tvrtke Excelsa nekretnine.

Ističu kako je cjelokupni nogostup ispred postaje žičare u ulici Petra Krešimira IV izgrađen na zemljištu Excelsa nekretnina i stoga nije javna gradska površina.

-Dapače, ne samo nogostup već je i cjelokupno ugibalište za autobuse izgrađeno na zemljištu Excelsa nekretnina. U studenom i prosincu 2013. godine, kada se uređivao nogostup u ulici Petra Krešimira IV, Excelsa nekretnine su pristale da se nogostup ispred postaje žičare uredi na jednaki način kao i ostatak nogostupa u toj ulici te su Excelsa nekretnine financirale uređenje nogostupa na svojoj čestici – navodi se u priopćenju iz ove tvrtke.
Problem gužvi su, navode, pokušali riješiti pet godina.

-Problem gužvi koje se stvaraju jer isti nogostup koriste pješaci koji prolaze ulicom, građani i turisti koji čekaju autobus javnog gradskog prijevoza, građani i turisti koji čekaju autobus za aerodrom te posjetitelji žičare pokušali smo riješiti još prije 5 godina kada smo skupa s Elektrojugom Dubrovnik u rujnu 2013. godine dali zajednički prijedlog Izmjena i dopuna GUP-a grada Dubrovnika. Predloženim izmjenama stvorili bi se uvjeti da se u unutrašnjosti čestice žičare, na prostoru sadašnjih vrtova, izgradi prostor za smještaj nove trafo stanice i rasklopnog postrojenja Elektrojuga u svrhu napajanja tog dijela gradskog predjela Ploče, te bi se istovremeno izgradila površina na kojoj bi posjetitelji žičare čekali ukrcaj čime bi u potpunosti bili izmješteni s nogostupa. Sve radove financirali bi Elektrojug i Excelsa nekretnine. Na žalost grad Dubrovnik je taj prijedlog odbio – zaključuju iz Excelsa nekretnina.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist