Grad

Evo zašto je Grad Dubrovnik dobio ‘pet iz zalaganja’!

Evo zašto je Grad Dubrovnik dobio 'pet iz zalaganja'!

Grad Dubrovnik drugu godinu za redom dobitnik je najviše ocjene (5) za razinu proračunske transparentnosti koju dodjeljuje Institut za javne financije.

Naime, Institut za javne financije iz godine u godinu analizira proračunsku transparentnost hrvatskih županija, gradova i općina, a rezultati najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica koji su predstavljeni 2. srpnja dobiveni su na osnovu analize provedene od početka studenog 2017. do kraja ožujka 2018.

Transparentnost lokalnih proračuna tako je mjerena brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama svih lokalnih jedinica, a to su: godišnje izvršenje proračuna za 2016., polugodišnje izvršenje proračuna za 2017., prijedlog proračuna za 2018., izglasani proračun za 2018. i proračun za građane za 2018. godinu.

Grad Dubrovnik je po donošenju proračuna za tekuću godinu, u prosincu 2017. objavio i ilustrirani vodič „Proračun u malom za 2018. godinu“ kako bi građanima na jednostavan i slikovit dao uvid u ovaj najvažniji financijski dokument Grada.

Ukupni proračun Grada Dubrovnika za 2018. godinu nakon posljednjeg rebalansa iz mjeseca svibnja iznosi 716,5 milijuna kuna i jamac je započetog investicijskog ciklusa kroz znatna ulaganja u objekte komunalne i društvene infrastrukture.

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist