Grad

EVO ŠTO SU SE DOGOVORILI Franković se sastao s predstavnicima sindikata na temu Libertasa

EVO ŠTO SU SE DOGOVORILI Franković se sastao s predstavnicima sindikata na temu Libertasa

Na temu unapređenja radnih uvjeta djelatnika Libertasa, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je u srijedu sastanak s predstavnicima Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) i Sindikata Hrvatskog vozača.

Sastanak u Gradskoj upravi najavljen je još prošlog tjedna na skupu radnika, koji je gradonačelnik Franković održao u Libertasovoj remizi u Komolcu, a uz sindikaliste jučerašnjem sastanku nazočili su i predstavnici Radničkog vijeća dubrovačkog javnog prijevoznika.

Predstavnici oba sindikata iznijeli su ovom prilikom svoje prijedloge koji bi poboljšali uvjete rada vozača i ostalih djelatnika Libertasa, a da bi se prijedlozi mogli implementirati potrebno je definirati novo financijsko opterećenje za Grad i Društvo.

Nakon što stručne službe izrade navedene projekcije i nakon što se utvrdi jasno stanje održat će se novi sastanak, očekivano već kroz dva tjedna, a kada će se predstavnicima sindikata i djelatnicima Libertasa prezentirati svi koraci koji će se poduzeti u kratkom roku, ali i sve što je planirano dugoročno.

Gradonačelnik je istaknuo kako Grad Dubrovnik želi snažnu tvrtku koja se uspješno nosi sa zahtjevima suvremenog tržišta te je poručio da se nakon što je provedena konsolidacija Društva i trenutni problemi mogu riješiti razgovorima i suradnjom svih uključenih strana.

Sastanci slične prirode, najavljuje gradonačelnik Franković, održat će se i s predstavnicima sindikata te radničkim vijećima gradskih tvrtki Čistoća i Vrtlar.

Pročitajte još

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist