Natrag
20.4.2019 06:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

Evo što nam o idućim danima otkrivaju Storm Chasers

24.2.2018 @ 20:09 Dulist Aktualno

Podijelite:

Najavljene su nam zimske temperature i mogući snijeg, a današnje su temperature na našem području iznenadile mnoge.

Storm Chasers Dubrovnik u svojoj su objavi na službenom Facebook profilu najavili kako nas već večeras očekuje naoblačenje, a idućih dana i val zahlađenja.

– Danas je bilo djelomice sunčano i dosta toplo za doba godine, no bura koja je popodne počela puhati označava početak dolaska hladnog zraka sa sjevera, a temperature zraka zatim su počele padati. Kao reakcija na ovaj prodor hladnog zraka sa sjeveroistoka očekuje se stvaranje ciklone iznad juga Italije i Jonskoga mora. I dalje je vedro, no ove noći očekuje se naoblačenje – poručili su Storm Chasersi te nadalje istaknuli kako će ‘nedjelja biti oblačna i hladna uz umjerenu i jaku buru te povremene slabe oborine, po brdima i u zaleđu snijeg, a duž obale većinom povremena kiša, iako je kasnije ponegdje moguća susnježica ili snijeg’.

– Oborine će prestajati prema kraju dana ili u noći. U ponedjeljak promjenjivo oblačno, a uz novu naoblaku popodne i navečer te u noći na utorak mjestimice će opet biti prolaznog snijega, češće u Konavlima. Temperatura stalno u padu, a najniže vrijednosti očekujemo u utorak i srijedu ujutro, kada će i duž obale biti oko nule ili nešto niže – napisali su i naglasili kako se ‘glavnina zahlađenja duž Jadrana očekuje na njegovom sjevernom dijelu, gdje će temperature i duž obale padati 5 do 8°C ispod nule’.

Izvor: Storm Chasers Dubrovnik

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana