Županija

Evo što je Dubrovačka Biskupija odgovorila Mljetu

Evo što je Dubrovačka Biskupija odgovorila Mljetu

Dubrovačka biskupija je u dopisu od 13. ožujka ove godine obavijestila predsjednika Upravnog vijeća Nacionalnog parka „Mljet“ da se posjetiteljima Nacionalnog parka „Mljet“ ne dopušta pristup i kretanje po otočiću sv. Marije bez prethodne suglasnosti Dubrovačke biskupije, dok se ne postigne dogovor oko rješavanja aktualnih problema – stoji su službenom odgovoru Dubrovačke Biskupije.

Podsjetimo, Udruga za zaštitu prava vlasnika nekretnina i očuvanje izvornih vrijednosti katastarske općine Govedari odaslala je apel zbog situacije u nacionalnom parku Mljet, zbog kako navode – nepostojanja uređenih imovinsko pravnih odnosa u KO Goveđari od 2006. (godine osnutka) do danas, te ne-djelovanju Javne ustanove NP “Mljet” i sustava zaštite prirode i izvornih povijesno-kulturnih, etnografskih vrijednosti.

– Nema pomorskog dobra, ne znaju se granice privatnog, državnog, crkvenog. Protupožarna spremnost Uprave NP «Mljet» je slabija nego prije. Pravi povod je dolazak pomoćnika Ministra MZOIP Nenada Strizrepa i ostalih članova Upravnog vijeća JU NP “Mljet” na sjednicu početkom ožujka 2014. a koji su na perfidan način izbjegli susret sa predstavnicima Mjesnog odbora “Polače”, MO “Soline” i MO “Goveđari” te što su dogovoreni sastanak sa predstavnicima Općine Mljet izbjegli bez otkazivanja. Tom prigodom nije se razmatrao urudžbirani Dopis naše Udruge upućen Upravnom vijeću NP “Mljet” – naveli su u priopćenju medijima, te između ostalog dodali i kako će ‘slijediti postupak Crkve te onemogućiti kretanje posjetiteljima preko naše imovine – poručuju iz Udruge za zaštitu prava vlasnika nekretnina i očuvanje izvornih vrijednosti katastarske općine Goveđari’.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist