Aktualno

Evo kome se obratiti ako ste žrtva ili svjedok kaznenog djela

Evo kome se obratiti ako ste žrtva ili svjedok kaznenog djela

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima započela je 01. srpnja 2015. godine s provedbom projekta “Jačanje kapaciteta OCD-a za pružanje podrške”, kojeg financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u okviru Fondova EGP-a i Kraljevine Norveške. Cilj projekta je doprinijeti jačanju kapaciteta OCD-a za pružanje sveobuhvatne podrške žrtvama i svjedocima Hrvatske gdje je sustav podrške nedostatno razvijen ili ne postoji.

S obzirom da Dubrovačko-neretvanska županije nema osiguranu adekvatnu i sveobuhvatnu podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja, brojni su građani zakinuti u ostvarivanju svojih zakonskih prava te se nemaju kome obratiti za pomoć. Stoga je Udruga za podršku žrtvama i svjedocima usmjerena na uvođenje sustava sveobuhvatne podrške u Regionalni centar za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva DEŠA-Dubrovnik kako bi se osigurala dostupnost emocionalne podrške i informacija svim građanima koji se nalaze u ulozi žrtve ili svjedoka kaznenih djela i prekršaja.

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima je, kroz specijalizirane edukacije i radionice, osposobila volontere Regionalnog centra za gradnju zajednice i razvoj civilnog društva DEŠA-Dubrovnik za pružanje emocionalne podrške, informiranje građana o pravima žrtava i oštećenika, osnaživanje građana u potrebi, pomoć pri ispunjavanju obrasca za novčanu naknadu te pružanje informacija o institucijama koje mogu više pomoću u konkretnom slučaju.

Pozivaju se svi građani, koji se nađu u ulozi žrtve ili svjedoka kaznenih djela i prekršaja, da se obrate s povjerenjem na besplatni broj Nacionalnog pozivnog centra 116 006 kako bi dobili sve potrebne informacije o ostvarivanju svojih prava na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist