Zanimljivosti

Evo koji je najpopularniji mjesec za sklapanje brakova

Prema Državnom zavodu za statistiku, najpopularniji mjesec za sklapanje brakova u 2017. godini bio je rujan.

Tada je u Republici Hrvatskoj sklopljeno 3098 brakova. Županija koja je prednjačila prema stopi sklopljenih brakova bila je Vukovarsko-srijemska, a iza nje su slijedile Požeško-slavonska i Brodsko-posavska.

Prosječna starost sklapanja brakova u 2017. godini bila je 31.3 godina kod muškarca, dok je kod žena dobna granica bila 28.6 godina. Usporedimo li to s primjerice 1960. godinom, dobna granica je izrazito manja. Muškarci su na tada na dan vjenčanja imali prosječno 25.8, a žene s 22.6 godina.

Iz DZS-a su istaknuli još jedan zanimljiv podatak, a to je kako je majstariji hrvatski mladoženja imao je 97, a mlada 92 godine.

Budući da se danas obilježava i Dan zaljubljenih, provjerili su koliko Valentina i Valentina živi u Hrvatskoj. Ime Valentina nosi 11 646 osoba, ime Valentin 1 348, a Valentino 1 928.

 

Pročitajte još

Videoserijal nadbiskupa Želimira Puljića o Ivanu Pavlu II, počasnom građaninu Grada Dubrovnika

Dulist

POŠALJITE STARE FOTOGRAFIJE KROVOVA Sudjelujte u dokumentaciji pete fasade Grada

Dulist

CRTICE IZ MALE BRAĆE Fra Nediljko i mirno jutro uz njegove golubove

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija