Politika

Evo koje će se teme i prijedlozi naći na online sjednici Gradskog vijeća

Evo koje će se teme i prijedlozi naći na online sjednici Gradskog vijeća

Sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika održat će se iduću srijedu, 8. travnja 2020., s početkom u 11 sati i to – online.

Dnevni red sastoji se od 18 točaka, koje prenosimo, uz poveznicu na detalje idućeg Vijeća. Inače, točke su zapravo većinom vezane uz mjere za pomoć građanima i gospodarstvu koje je još krajem prošlog tjedna javnosti predstavio dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Gradski vijećnici tako bi trebali usvojiti rebalans proračuna za ovu godinu, koji je nužan za provedbu mjera pomoći. Uz to, gradski vijećnici izjasnit će se o prijedlogu odluke o dopuni Odluke o naknadama predsjedniku, zamjenicima predsjednika i članovima Gradskog vijeća Grada Dubrovnika kao i o prijedlogu odluke o dopuni Odluke o raspoređivanju sredstava iz Proračuna Grada Dubrovnika namijenjenih financiranju političkih stranaka i vijećnika s liste grupe birača Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Izmijenit će se i visina plaće gradonačelniku i njegovim zamjenicama, što je već ranije najavljeno, a donijet će se i odluka o dodjeli subvencija za pokriće dijela troškova najma poslovnog prostora za gospodarske subjekte na području Grada Dubrovnika. Dopunja se odluka o reklamiranju, kojom se svi obveznici plaćanja naknade za postavljanje reklama oslobađaju dospjelih potraživanja za iduća tri mjeseca, a tu je i odluka o privremenoj novčanoj pomoći. Roditelje bi se trebalo osloboditi plaćanja cijene usluge korištenja vrtićkih usluga. Odluka se donosi na razdoblje do 30. lipnja, no ako se ugroza nastavi, vrtić se neće plaćati sve dok se ne uspostavi ponovno normalni rad.
Također Gradsko vijeće usvojit će odluku o stjecanju prava na subvenciju troškova najma stana korisnicima privremene pomoći, kao i prijedlog zaključka o oslobađanju plaćanja najamnine i naknade za bespravno  korištenje za stanove u vlasništvu Grada Dubrovnika za  travanj, svibanj i lipanj  2020. godine. Umanjit će se i svi ugovoreni iznosi zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu i suvlasništvu Grada Dubrovnika za 50% iznosa za mjesece travanj, svibanj i lipanj 2020. godine, dok se usvaja i zaključak o umanjenju svih iznosa zakupnine za korištenje javnim površinama Grada Dubrovnika. Gradsko vijeće mora usvojiti o već donesenu odluku o oslobađaju građana plaćanja parkinga.

Posljednjih nekoliko točaka odnosi se na sklapanje Ugovora i zakupu dijela tvrđave Sv. Ivan sa Sveučilištem u Dubrovniku, ali i na djelomično, odnosno potpuno oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa obveznice Anite Ivanković i Župe sv. Spasa u Mokošici. Imenovat će se i Povjerenstva za odobravanje izvođenja građevinskih radova na području Grada Dubrovnika, a vijećnici bi trebali dati još jednom povjerenje Lukši Klaiću za vođenje javne ustanove Športski objekti Dubrovnik.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] MATO FRANKOVIĆ HDZ je u Dubrovniku apsolutni pobjednik!

Dulist

U Petilovrijence tek pomalo pristižu članovi HDZ-a

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ (SDP) Idu nam na ruku rezultati izlaznih anketa. HDZ je u problemu

Dulist.hr