Natrag
22.3.2019 13:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

Evo koja je lokalna televizija dobila koncesiju Vijeća za elektroničke medije!

14.3.2018 @ 16:14 Dulist Grad

Podijelite:

Vijeće za elektroničke medije ove je srijede u 15 sati u svojim prostorijama u Zagrebu objavilo odluku o davanju koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije.

Tako je koncesiju dobila lokalna dubrovačka televizija Libertas TV (LTV), tvrtka za emitiranje i proizvodnju medijskog sadržaja koja čini dio Dubrovačkog medijskog centra. Kolegama čestitamo i želimo im puno uspjeha u radu.

Vijeće je odlučivalo o ponudama koje su pristigle na Obavijest, a koje su otvorene na sjednici Vijeća za dio Karlovačke i dio Ličko-senjske županije (Digitalna regija D6), za Zadarsku, Šibensko-kninsku i dio Ličko-senjske županije (Digitalna regija D7) i dio Dubrovačko-neretvanske županije (Digitalna regija D9).

U našoj, digitalnoj regiji D9 razmatrane su ponude ponuditelja Tele-5 d.o.o., Televizija Jadran d.o.o. i Televizija Dubrovnik d.o.o., a ponuda ponuditelja VTV d.o.o. nije razmatrana jer nije predao valjanu ponudu.

Glasovanjem članova Vijeća, ponuda ponuditelja Tele-5 d.o.o. – Libertas televizija – osvojila je pet glasova, te je tako Vijeće dodijelilo tom ponuditelju koncesiju na deset godina za ovo koncesijsko područje. Ponuda ponuditelja Televizija Dubrovnik d.o.o. osvojila je jedan glas, ponuda ponuditelja Televizija Jadran d.o.o. nije dobila niti jedan glas, dok je jedan glasački listić bio nevažeći.

– Iako su sve ponude ponuditelja nudile kvalitetne programe s dovoljnom količinom informativnog programa koji je izrazito važan za lokalne publike na područjima koncesije, Vijeće za elekroničke medije prije svega potiče domaću i lokalnu proizvodnju audiovizualnih sadržaja, te se isto može zaključiti i nakon provedenih glasovanja, odnosno, ponuditelji koji su imali u svojim ponudama najveću kvotu vlastite proizvodnje, osvojile su većinu glasova članova Vijeća – zapisali su u službenoj odluci.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana