Sport

Evo kako su Orsanovci prošli na Viškoj regati

Završila je prva etapa Split-Vis 74. Viške Regate, a od naših je Orsanovaca ciljem prva projedrila posada jedrilice ‘Dubrovnik’ na kojoj je jedrio i predsjednik JK Orsan Marinko Mikulandra.

Posada ‘Dubrovnik’ kormilara Denisa Vukasa kroz cilj je, prema Open kriteriju, prošla kao šesta ekipa s vremenom od 2 sata i 43 sekunde jedrenja. U posadi su također Dario Kulišić, Davor Dužević, Gordan Sentić, Maroje Kurajica te Ivo Barbir. Što se tiče Open racing-a (grupa 2) također su prvi, (a ukupno su prema ORC-u prvi te prema NHP-u drugi).

Od ostalih Orsanovih jedrilica, natjecala se i posada Nave Loco s kormilarom Dragan Držanić. Prema kriteriju open, ova je posada ostala ukupno 18 od 172., a sedmi prema open racingu (grupa 1). Južni Vjetar kormilara Jadran Gamulina prema kriteriju open ukupno su završili na 26. mjestu, a drugi prema open racingu (grupa 4).

Arhimed kormilara Vedrana Kosovića prema openu ukupno je završio na 40., a prema open racing (5 grupa) četvrti. Također, prema NHP ukupno su na trećem mjestu.

Posada Cardea kormilara Maria Jozovića ukupno je  58.prema openu, a druga prema open cruisingu (maxi grupa). Ana Lea Igora Šikića završila je ukupno 78. prema openu, a prema open cruisingu (grupa 4) također druga. Posada Lea Vedrana Mijovića prema open ukupno je 83. Što se tiče open cruisinga (grupa 2), na trećem je mjestu. Wind Kiss kormilara Mata Krile ukupno je 142. prema openu.

Viška regata krstaša u svom 74. izdanju okupila je rekordan broj posada – njih 172 sa preko 1200 jedriličara. Inače, ‘Molo Longo Tutta Trieste’ prva je prošla kroz cilj za sat i 46 minuta.

Pročitajte još

PORAZ HRVATSKE U BEOGRADU Joković propustio priliku za izjednačenje

Dulist

ŽDRIJEBOM U SPONZI Počeo još jedan Dubrovnik Dub Bowl

Dulist.hr

DUBROVNIK KUP 2019 Tko se iskazao trećeg i četvrtog dana turnira

Dulist