Zanimljivosti

Evo kako ‘doletjeti morem’ od Splita do Dubrovnika!

Na palubi nizozemskog broda ‘Happy Dover’, u Sjevernu luku je u nedjelju, nakon petodnevne plovidbe sa španjolske Ibize, stigao dvotrupac ‘Espalmador Jet’, nova akvizicija obrta ‘Kapetan Luka’ u vlasništvu obitelji Tomić iz Krila Jesenica.

U proljeće 2016. godine ovaj brzi brod trebao bi početi ploviti na liniji iz Splita prema Dubrovniku.
Nakon početnih pregleda koji će se odraditi uz dokove splitske teretne luke, katamaran koji može ukrcati 359 putnika i sedam članova posade isplovit će prema NCP-ovu remontnom brodogradilištu u Šibeniku gdje će se obaviti manji radovi i prilagodbe prostora.

– Već dugo vremena tražili smo brod koji svojim putničkim prostorom odgovara zahtjevima linije za Dubrovnik, ali na tržištu općenito nema previše brodova na prodaju. Ipak, već duže vrijeme smo pratili ‘Espalmador Jet’ i kada nam se pružila prilika, odlučili smo se za njegovu kupnju – kazali su iz obitelji Tomić za Slobodnu Dalmaciju, te dodalikako su za taj dvotrupac izdvojili 3 milijuna eura.

– Brod je u dobrom stanju, građen je za duge plovidbe, a najvažnije je da će biti komforan za naše putnike. Vjerujemo da će već sredinom ožujka biti spreman za preuzimanje linije – ističe Luka Tomić.

Pročitajte još

JUTRO KOD MERCANTEA Nije problem s parkingom nego simpatičan prizor

Dulist

Prije godinu dana HIRovci krenuli na put oko svijeta

Dulist

ANTE EREŠ Liječio je Tita i igrače Bayerna. Tek mu je 81. i radit će dok ga služe glava i ruke

Maria Prkut