Aktualno

EUROSHOP SE ZATVARA, RADNICI NA CESTI ‘Za mene i moju obitelj’ – 10 otkaza!

EUROSHOP SE ZATVARA, RADNICI NA CESTI 'Za mene i moju obitelj' - 10 otkaza!

Prodajni centar Euroshop od 1. siječnja 2016. godine zatvara svoja vrata, a deset zaposlenika po svemu sudeći završit će na ulici. Jedna od Dubrovčanima omiljenih butiga, koja je gotovo postala sinonim Robne kuće Srđ u kojoj je smještena, ovih dana je organizirala veliku rasprodaju uoči svog zatvaranja.

Voljeli bismo zaključiti ‘na radost kupaca’, ali kad se zna kontekst, ipak prevladava osjećaj tuge i gorčine.

Posljednji u Hrvatskoj
Dubrovački prodajni centar posljednji je Euroshopov u Hrvatskoj. Proteklih godina zatvarano je nekoliko centara, a lani je zatvoren i središnji prodajni centar u Splitu, u Prodajnom centru Prima 3. Prethodno je 2012. također u Splitu zatvorena jedna Euroshopova butiga, što je također rezultiralo otkazima. Trgovački lanac u Hrvatskoj je pokrenut 1996. godine, a u grad Dubrovnik stigao je preuzevši butigu, a time i radnike, od poduzeća Dubrovkinja. Prodajni centar koji se do jučer dičio sloganom ‘Za mene i moju obitelj’ očito je doživio poslovni krah, a talijanski vlasnici donijeli konačnu odluku o zatvaranju biznisa u Hrvatskoj.
Inače, na internetskoj stranici Euroshopa ‘aktualna’ je kolekcija jednog talijanskog proizvođača za proljeće/ljeto 2013., još uvijek je aktualna kartica popusta, poklon bonovi i lista za mladence. Na listi prodajnih centara, uz Dubrovnik, još uvijek se spominje i Split. Također, na Facebook stranici Euroshopa posljednja objava nosi datum 29. siječnja 2014. godine.

Počelo još 2013.
Vrijedi također podsjetiti kako je još u listopadu 2013. godine upravo DuList prvi pisao o otkazima u dubrovačkoj butizi Euroshopa. Tada je naša sugovornica, bivša zaposlenica Euroshopa Gordana Bonačić izjavila:
– Stvarno nismo očekivali ono što nam se dogodilo. Nas šest smo svi već izgrađene osobe, odrasli ljudi, koje je dočekao šok. Kolegi je pukao čir, kolegici skočio cukar na 11, ja sam imala grčeve… Način na koji su to izveli nas je šokirao. Da su nam bar dali neke naznake, da se psihički pripremimo. Možda bi nam bilo lakše na taj način, iako je i to teško. Očekivali smo, iskreno, da će nas bar izdržati do pune mirovine, jer svakog od nas čeka stvarno malo vremena do mirovine – kazala nam je tada Bonačić, koja je u tom trenutku napunila 37 godina staža.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist