Sport

EUROPSKO PRVENSTVO Barakudama ‘za dlaku’ izmakla bronca

EUROPSKO PRVENSTVO Barakudama 'za dlaku' izmakla bronca
LEN_WP_EC_BCN2018/Deepbluemedia

Unatoč početnoj dominantnoj igri Hrvatske, Crna Gora pobijedila je Barakude u polufinalu Europskog prvenstva rezultatom 10 – 9 (1 – 3, 2 – 4, 4 – 1, 3 – 1).

– Nevjerovatno da možemo imati ovakav pad u jednoj utkamici koju vodiš i gdje igraš sjajno. Nestvarno. Od samog početka je to bilo i postavljeno i sa željom. Nemam riječi u ovom trenutku. Sve funkcionira kao švicarski sat i tada počnemo poklanjati zicere, raditi nepotrebne kontrafaulove, isključenja… Treba mi malo vremena da proživim ovu utakmicu. Čestitke Crnoj Gori koji su očito željeli ovu pobjedu svim srcem, imali više odlučnosti, hrabrosti i snage – rekao je izbornik Ivica Tucak.

Među Hrvatskom postavom istaknuo se na vratima odličan Ivan Marcelić s 12 obrana, dok su po dva gola zapisali Joković, Vrlić i Fatović, a Lončar, Bukić i Vukičević po jedan.

– Na kraju smo osvojili najgore mjesto koje možeš uzeti, četvrto. Bili smo toliko blizu da ostvarimo naš cilj po koji smo došli, vizu za Tokijo, a na kraju smo ostali toliko daleko. Nismo zadovoljni. Odlično smo otvorili utakmicu, igrali dobro, i ondapali, nismo imali koncentracije za kraj. Crna Gora je zasluženo osvojila medalju. Odlično su odigrali turnir i ja im čestitam od srca – izjavio je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

Iako se Hrvatska za broncu borila s Crnogorcima, koje su pobijedili 11:10 u grupnoj fazi u polufinalnoj utakmici nisu ih uspjeli nadjačati.

– Dogodio se opet pad u drugom poluvremenu, naravno, razočarani smo što nismo uspjeli doći do medalje. Nadam se da će biti bolje – kaže Luka Bukić, reprezentativac.

– Ne znam koji je razlog, Crnogorci su digli agresivnost, a mi smo ušli u nervozu i neki šutevi nam nisu išli. Od njihove agresivnosti mi smo prestali igrati – zaključio je Loren Fatović.

Među Crnogorcima istaknuo se Ivović s pet zgoditaka dok je Drašković upisao dva, a Brguljan, Spaić i Pješivac jedan.

U borbu za zlato ulaze Mađarska i Španjolska.

Foto: HVS

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist