Sport

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO Odlične Anđela Violić i Petrunjela Pavić!

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO Odlične Anđela Violić i Petrunjela Pavić!

Juniorsko Europsko Prvenstvo u judu na kojemu sudjeluje 405 sportaša iz 42 Europske zemlje održava se u bugarskoj Sofiji od 12. do 16. rujna, a u sastavu Hrvatske judo reprezentacije su i članovi Judo kluba Dubrovnik 1966, natjecateljice Anđela Violić i Petrunjela Pavić te trener Mateo Semiz.

Prva je na tatami, točnije u petak, izašla Anđela Violić u kategoriji do 70 kg. Anđela je u prvoj borbi pobjedila predstavnicu Luksemburga Anette Mosr, osvajačicu 5. mjesta sa prošlogodišnjeg EP za kadetkinje dok je u 1/8 finala poražena od talijanke Alice Bellandi, koja je na kraju i osvojila zlato u ovoj kategoriji.

Jučer je svoj prvi nastup na velikim natjecanjima imala Petrunjela Pavić (-78) koja je poražena od ruskinje Lischenko u 1. kolu. Ruskinja je natjecanje završila na 5. mjestu.

Iza djevojaka je odlična sezona u kojoj su ostvarivale jake rezultate na europskim kupovima u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji te pokazale da Hrvatski judo u budućnosti može računati na nove rezultate dubrovačkih djevojaka.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr