Sport

EUROPSKI KUP ZA SENIORE Ovog vikenda Dubrovnik postaje judo grad

Judo Kadetsko prvenstvo Hrvatske

Čak 209 judoka iz 18 država okupit će se idućeg vikenda, točnije u subotu 17. i nedjelju 18. listopada u dvorani Gospino polje, kada se u Dubrovniku održava Europski judo kup za seniore, čiji je domaćin JK Dubrovnik 1966.

– Europski kup se i odlično uklapa u veliku i značajnu obljetnicu JK Dubrovnik 1966. koji 2016. godine slavi pedesetu godišnjicu postojanja – rekao je Željko Raguž, dubrovački dogradonačelnik te dodao:

– Mi kao Grad Dubrovnik aktivno promičemo sport, a poznato je kako je, uz VK Jug i vaterpolo, veliki broj poznatih i uspješnih sportaša došao upravo iz juda. Tako značajno natjecanje, kao što je Europski kup, bit će i dodatni korak za popularizaciju juda. Sve ostaje na djeci, a vjerujemo da će Europski kup potaknuti još veći broj djece da se bavi judom.

Hrvatska publika je naročito uzbuđena zbog dolaska i nastupa Barbare Matić, dvostruke svjetske juniorske prvakinje te brončane sa Europskog prvenstva za seniorke.

– Jako mi je drago što ću se boriti pred svojom publikom u Dubrovniku – rekla je Matić.
Europski kup bit će prilika za ispraćaj ponajbolje hrvatske judašice na put prema Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

Uz Matić, dubrovačka publika će imati priliku vidjeti i Karlu Prodan, aktualnu svjetsku kadetsku prvakinju, kao i Stjepu Roko, člana JK Dubrovnik 1966, kao i brojne druge hrvatske judoke.

Kako bi promocija i veličina događaja otišla korak dalje pobrinulo se Filatelističko društvo Dubrovnik i Filatelistički klub Zagreb u suradnji s domaćinom, JK Dubrovnik 1966, koji su inicirali i pripremili prigodni poštanski žig povodom Europskog judo kupa.

Žig će se upotrebljavati u dubrovačkom poštanskom uredu 20108 Dubrovnik. To znači da će sve poštanske pošiljke, potvrde i poštanske marke moći biti poništene ovim žigom na dan upotrebe (16. listopada).

Ovo je iznimna prilika za posjet dvorani Gospino polje u Dubrovniku kako bi osjetili atmosferu ove borilačke vještine jer je ulaz na oba dana natjecanja besplatan.

Pročitajte još

SVI U GRUŽ! Jugaši dočekuju Primorje u prvoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske

Dulist

DAN SPORTA U OŠ MOKOŠICA Održana natjecanja u graničaru i atletici

Dulist

[FOTO] MEĐUŠKOLSKA RAGBI LIGA Najuspješniji učenici Mokošice i Župe dubrovačke

Dulist