Sport

EUROPSKI JUDO KUP Šutalo i Roko: ‘Spremni smo za najbolje rezultate’

EUROPSKI JUDO KUP Šutalo i Roko: 'Spremni smo za najbolje rezultate'

U Dubrovniku se treću godinu zaredom u organizaciji Hrvatskog judo saveza i JK Dubrovnik 1966. održava Europski judo kup.

U subotu i nedjelju, 1. i 2. travnja, na tatamiju Gospinog polja vidjet ćemo 310 judoka iz 26 država, čak sto judoka više nego lani. Najviše veseli nastup dubrovačkih snaga, europske U23 prvakinje Ivane Šutalo (JK Dubrovnik, +78kg) te Stjepa Roka (JK Dubrovnik 1966.), a dubrovačka će publika na djelu vidjeti i trenutno najbolju hrvatsku judašicu, olimpijku Barbaru Matić (+70kg).

-Već sam prije imala priliku nastupati na seniorskim turnirima pa mi je bilo lakše ući u tu konkurenciju. Nadam se da će sve proći odlično s obzirom da ‘hvatam’ Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Ovaj dubrovački turnir jako puno je napredovao jer privlači svake godine sve više sudionika. Nadam se da će uskoro prijeći na svjetsku razinu. Naši judaši imaju potencijala, a nama puno znači kad imamo ovakav turnir s vrhunskim sportašima u našem gradu – izjavila je Ivana Šutalo, dok je njen reprezentativni kolega Stjepo Roko istaknuo:

-Nastupati na domaćem tatamiju je savršen osjećaj, u dvorani u kojoj si odrastao, pred svojim roditeljima. Hvala savezu i klubu što su omogućili ovako velik turnir. Očekujem od svih dobre rezultate. Mislim da smo spremni na to.

Glavni tajnik Hrvatskog judo saveza Hrvoje Lindi ekskluzivom je odgovorio na pitanje o komentarima čelnika europskog juda o Europskom kupu u Dubrovniku:
-Koliko su svi zadovoljni potvrđuje i interes Europske judo unije o mogućnosti organizacije Europskog prvenstva za mlađe seniore sljedeće godine upravo u Dubrovniku. Isto je i s velikim sudačkim seminarom koji je ove godine organiziran u Rimu – istaknuo je Lindi.

-Otvorenje, koje je u subotu u 16 sati bit će nešto drugačije, atraktivnije, a nakon otvorenja, slijedi finalni blok i Kids Day na koji pozivamo svu djecu iz Dubrovnika i okolice – izjavio je predsjednik Judo kluba Dubrovnik 1966. Frano Stjepović, a na konferenciji za medije govorili su i pročelnik za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo grada Dubrovnika Miho Katičić te zamjenik župana Davorko Obuljen.

Podsjetimo, u subotu i nedjelju kvalifikacijski dio počinje u 10 sati. Svečano otvorenje i finalni blok je u subotu u 16 sati, dok je finalni blok u nedjelju u 15 sati. Ždrijeb će se znati u petak u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist