Aktualno

EUROPSKI DAN BEZ POGINULIH Policija u borbi protiv ‘četiri ubojice’ u prometu

EUROPSKI DAN BEZ POGINULIH Policija u borbi protiv 'četiri ubojice' u prometu

Europski dan bez poginulih u prometu obilježit će se ove godine u srijedu, 19. rujna.

European Day Without A Road Death ili Projekt EDWARD ovim ulazi u treću godinu realizacije, a cilj mu je dan bez poginulih osoba u prometu. Želja je da svi sudionici u prometu razmisle o rizicima; o tome kako njihovi postupci utječu na druge sudionike u prometu ta da razmisle o načinima smanjivanja rizika i povećanja sigurnosti.

– Vjerujemo da Projekt EDWARD može značajno doprinijeti smanjenju broja poginulih i teško ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama. U projekt se možete uključiti potpisivanjem prisege o poželjnom ponašanju sudionika u cestovnom prometu putem projectedward.eu. Ova Policijska uprava u sklopu Projekta EDWARD, na dan 19. rujna 2018. pojačat će sve preventivno-represivne aktivnosti, te će cijeli dan pojačano sankcionirati najteže prometne prekršaja vezane za ‘četiri ubojice’ u prometu (brzina, alkohol, droga i sigurnosni pojas) na području čitave Županije – istaknuli su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Također, u okviru ovog Projekta organizirana je preventivna aktivnost upoznavanja svih sudionika u prometu s poželjnim ponašanjem u prometu u Metkoviću, na Trgu kralja Tomislava od 10-12 sati.

Projekt je pokrenula Europska mreža prometne policije (TISPOL), a podržava ga Europska komisija.

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist