Natrag
24.6.2018 08:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘EUROPSKA NOĆ BEZ NESREĆA’ Evo gdje se možete dobrovoljno alkotestirati ovaj vikend!

21.10.2017 @ 15:20 Dulist Aktualno

Podijelite:

Europsku noć bez nesreća i ove godine će se tradicionalno obilježiti sa subote na nedjelju odnosno s 21. na 22. listopada prvi put u Dubrovniku i Čakovcu, ali i u brojnim hrvatskom gradovima, Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Zadru, Rijeci.

Prvi put ove godine akcija Europska noć bez nesreća održat će se i u Dubrovniku gdje će mladi vozači između 18 i 26 godina moći sudjelovati u dobrovoljnom alkotestiranju ispred noćnog kluba Revelin i caffe bara Street uz podršku volontera SUP-a i sudenata Fakulteta prometnih znanosti te Zagrebačke pivovare i pokazati što znači biti odgovoran vozač.

Cilj ove akcije je podizanje razine svijesti i odgovornosti mladih vozača u vožnji sukladno propisima, s naglaskom na pogibeljnost vožnje pod utjecajem alkohola. Prošle godine tijekom provođenja ove akcije dobrovoljnom alkotestiranju podvrgnulo se ukupno 679 osoba od kojih je alkohol konzumiralo 477 osoba.

Upravo ovi rezultati pokazuju kako je konzumacija alkohola od strane mladih vozača još uvijek značajno prisutna tijekom noćnih izlazaka što ukazuje na neodgovorno ponašanje i nužnost ove i sličnih preventivno edukativnih aktivnosti.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana