Aktualno

‘EUROPSKA NOĆ BEZ NESREĆA’ Evo gdje se možete dobrovoljno alkotestirati ovaj vikend!

Europsku noć bez nesreća i ove godine će se tradicionalno obilježiti sa subote na nedjelju odnosno s 21. na 22. listopada prvi put u Dubrovniku i Čakovcu, ali i u brojnim hrvatskom gradovima, Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Zadru, Rijeci.

Prvi put ove godine akcija Europska noć bez nesreća održat će se i u Dubrovniku gdje će mladi vozači između 18 i 26 godina moći sudjelovati u dobrovoljnom alkotestiranju ispred noćnog kluba Revelin i caffe bara Street uz podršku volontera SUP-a i sudenata Fakulteta prometnih znanosti te Zagrebačke pivovare i pokazati što znači biti odgovoran vozač.

Cilj ove akcije je podizanje razine svijesti i odgovornosti mladih vozača u vožnji sukladno propisima, s naglaskom na pogibeljnost vožnje pod utjecajem alkohola. Prošle godine tijekom provođenja ove akcije dobrovoljnom alkotestiranju podvrgnulo se ukupno 679 osoba od kojih je alkohol konzumiralo 477 osoba.

Upravo ovi rezultati pokazuju kako je konzumacija alkohola od strane mladih vozača još uvijek značajno prisutna tijekom noćnih izlazaka što ukazuje na neodgovorno ponašanje i nužnost ove i sličnih preventivno edukativnih aktivnosti.

Pročitajte još

OLIMPIJSKE NADE Jugašima četvrto mjesto

Dulist

MARE I LEONA U ĐIRU ‘Ne bismo Orsan mijenjali ni za što, ali izluđuje nas parking i skupa butiga’

Dulist

LIJEČNICE MARIJA I KATARINA DORŠNER Uvijek smo se pratile u stopu. Sestra je osoba na koju možeš u svemu računati

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija