Sport

EUROPA KUP Mađari ipak jači, srebro za ‘Barakude’

EUROPA KUP Mađari ipak jači, srebro za 'Barakude'

Nakon neizvjesne i napete borbe u bazenu, reprezentacija Mađarske bila je bolja od Hrvatske rezultatom 10:8 u finalu Europa kupa. Unatoč 14 obrana fantastičnog Marka Bijača, tri pogotka Lorena Fatovića i fantastičnoj podršci ispunjenog bazena Mladosti Mađari su osvojili zlato Europa kupa.

-Nažalost nismo imali potrebnu snagu i koncentraciju da dobijemo ovu utakmicu. No to je sport, to je život. Mađari su ovog puta bili bolji i čestitam im. Zaista smo željeli pobjedu svim srcem ali jednostavno nije išlo. Danas to nije bila ona razina igre koja je potrebna da bi se osvojio turnir – izjavio je izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak.

-Završili smo vrlo težak turnir, a ovom prilikom pohvalio bih hrvatsku organizaciju, turnir je bio vrlo dobar. Sve ekipe na turniru su vrh vaterpola, a mi smo došli ovdje vidjeti u kakvom smo stanju kao ekipa. Današnja utakmica bila je vrlo teška, Hrvatska se izvrsno borila. Ne mislim da smo zaista najbolja ekipa turnira, ali pokazuje da se ne moramo nikoga bojati – izjavio je nakon utakmice izbornik Mađarske Tamas Marcz.

Hrvatska je u posljednjoj četvrtini imala priliku sustići mađarsko vodstvo, međutim nedostajalo je sreće i preciznosti u napadu.

Broncu je osvojila Španjolska koja je od Italije bila bolja rezultatom 9:7. Peto mjesto zauzela je Crna Gora pobjedom nad Srbijom 16:14 , dok je sedmo mjesto pripalo Grčkoj nakon pobjede nad Rusijom 14:15.

Danas je u Zagrebu održano i izvlačenje skupina za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji koje će se održati od 12. do 28. srpnja ovog ljeta. Hrvatska će igrati u skupini s nacionalnim vrstama Kazahstana, SAD-a i Australije.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist