Grad

EU SREDSTVA Pokrenuta nabava za radove energetske obnove vrtića Izviđač i Ciciban

EU SREDSTVA Pokrenuta nabava za radove energetske obnove vrtića Izviđač i Ciciban

Grad Dubrovnik pokrenuo je 15. veljače postupak javne nabave za izvođenje radova energetske obnove dječjih vrtića ‘Izviđač’ i ‘Ciciban’. Procijenjena vrijednost nabave za vrtić ‘Izviđač’ je 2.113.331,39 kuna bez PDV-a, dok za vrtić ‘Ciciban’ ona iznosi 1.059.280,00 kuna bez PDV-a, a čak 75 posto investicije Grad Dubrovnik je osigurao iz bespovratnih sredstava EU fondova.

Radovi planirani na zgradi vrtića ‘Izviđač’ obuhvatit će zamjenu vanjske stolarije na novoj i staroj zgradi vrtića, te dodatno toplinsko izoliranje vanjskih zidova i stropa nove zgrade vrtića. Postojeći toplovodni sustav grijanja zamijenit će se elektro kotlovima, te će se ugraditi novi sustav za grijanje i hlađenje pomoću dizalica topline, što će u konačnici rezultirati smanjenom potrošnjom energije i smanjenom emisijom ugljikovog dioksida.

U dječjem vrtiću ‘Ciciban’ grijani prostor od 903,01 kvadratnih metara će se toplinski izolirati s unutarnje i s vanjske strane, a radovi će obuhvatiti i ugradnju nove PVC stolarije s dvostrukim izolacijskim staklom i zaštitom od sunčevog zračenja, ugradnju solarnih kolektora za pripremu tople vode i ostale potrebne radove predviđene projektom.

Dokumentacija za javnu nabavu dostupna je u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH te na internetskoj stranici Grada. Krajnji rok za dostavu ponuda za vrtić ‘Izviđač’ je 6. ožujka u 10 sati, a za vrtić ‘Ciciban’ 7. ožujka u 10 sati, dok je za oba projekta predviđeni rok završetka radova 150 dana od uvođenja izabranog ponuđača u posao.

Podsjetimo, za sufinanciranje energetske obnove navedenih vrtića iz EU fondova ukupno je osigurano 3.124.992,85 kuna, odnosno 75 posto od ukupno prihvatljivih troškova, koji iznose 4.163.097,87 kuna. Grad Dubrovnik je 1. rujna 2018. za energetsku obnovu zgrada dječjih vrtića ‘Izviđač’ i ‘Ciciban’ osigurao bespovratna sredstava Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja RH i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 1.040.665,61 kuna (Izviđač) i 527.169,73 kuna (Ciciban). U prosincu iste godine odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za sufinanciranje ovih EU projekta odobrena su dodatna sredstva od ukupno 1.557.157,51 kuna. Udio Grada Dubrovnika u projektima iznosi 736.917,39 kuna za ‘Izviđač’ i 290.609,79 kuna za ‘Ciciban’.

Planiranom investicijom znatno će se povećati energetska učinkovitost obje zgrade gradskih vrtića i smanjiti izdaci za utrošak energije, te podignuti kvaliteta infrastrukture predškolskog odgoja što je od iznimne važnosti za najmlađe građane Grada Dubrovnika koji kroz desetosatni odgojno-obrazovni program u ovim prostorima provode većinu dana.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist