Aktualno

EU projekti vrijedni 13,5 milijuna kuna

Župan Nikola Dobroslavić i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić sa suradnicima   održali su radni sastanak oko provedbe četiri  međunarodna projekta iz programa IPA Adriatic za koje će Županija  iz fondova Europske unije dobiti oko 13,5 milijuna kuna.

Na sastanku je dogovoren niz aktivnosti kojima će se provoditi projekti HERA, HOLISTIC, EA SEA-WAY i EASY CONNECTING.

Naime, lroz projekt HERA (Održivo turističko upravljanje jadranskom baštinom) Županija će dobiti 3,46 milijuna kuna, a od toga će 2,27 milijuna kuna biti uloženo na uspostavu Centra za selektivne oblike turizma za dolinu Neretve u Pločama. U projektu HOLISTIC (Kompletna jadranska protupožarna šumska zaštita),  DNŽ će dobiti nešto više od 3 milijuna kuna, a od toga će 1,21 milijun kuna biti uloženo u nabavku opreme.

U projektu EA SEA-WAY (Morska veza Europa-Jadran) Županija će dobiti 2,47 milijuna kuna za izgradnju putničkog terminala na Komardi, koji će omogućiti prihvat dvaju brodova do 12 metara dužine odnosno ukrcaj i iskrcaj do 120 putnika s kruzera. Kroz projekt EASYCONNECTING (Teretna morska veza Europa-Jadran), Županija će dobiti 3,5 milijuna kuna od čega 1,5 milijuna kuna otpada na modernizaciju operativne infrastrukture u luci Metković.

Inače, DUNEA je na program IPA Adriatic kandidirala 22 projekta od čega ih je 13 ušlo u uži izbor, da bi u konačnici od 11 ukupno odabranih projekata bila prihvaćena ova četiri.

Pročitajte još

UZ DAN POLICIJE Odana počast policajcima poginulim u Domovinskom ratu

LIJEČNICI OBITELJSKE MEDICINE Dr. Čurlin i dr. John sele iz prostora Doma zdravlja

Dulist

Dubrovački ugostitelji u srijedu zatvaraju lokale na sat vremena, pozivaju i na besplatnu kavu sutradan

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija