Županija

‘EU PALIATIVE CARE’ Dubrovačkom i metkovskom Domu zdravlja poseban certifikat

Predstavnicima Domova zdravlja Dubrovnik i Metković dodijeljen je certifikat ‘EU Paliative Care’.

Naime, krajem veljače u sklopu projekta EU Interreg –IPA CBC Croatia – Bosnia Herzegovina – Montenegro (Paliative Care), Dom zdravlja Ljubuški i Dom zdravlja Metković kao nositelji projekta te Hrvatski referentni centri izvrsnosti Medicinski fakultet sveučilišta u Zagrebu i Dom zdravlja Dubrovnik, sudjelovali su u Londonu na edukaciji iz Palijativne skrbi u prestižnom ‘Imperial Collage London World Health Organization Collaborating Centre’.

U sklopu edukacije svi sudionici su obišli osam centara palijativne skrbi u Londonu, upoznali se sa organizacijom palijativne skrbi u Velikoj Britaniji i EU, a predstavnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Veljko Đorđević i Marijana Braš te predstavnici Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan i Vedrana Iveta domaćinima su pokazali ‘hrvatski model’ edukacije i organizacije palijativne skrbi na svim razinama zdravstvene zaštite.

Tijekom edukacije certifikat ‘EU Paliative Care’ su ispred Doma zdravlja Dubrovnik dobili Branko Bazdan i Vedrana Iveta, ispred Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac, Antonija Šušnjar te Marija Šiljeg, s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Veljko Đorđević i Marijana Braš te Srećko Matić i Marijana Mucić ispred Doma zdravlja Ljubuški.

Cerfitikat je sudionicima uručio direktor ‘WHO Colaborating Centra Imperial College London’ profesor Salman Rawaf.

Pročitajte još

Županija poljoprivrednicima isplatila 360 tisuća kuna potpora

Dulist

ŽUPANIJA PREUZIMA POSLOVE DRŽAVNE UPRAVE Kristić: ‘Hoće li pročelnici ‘amenovati’ svaki papir?’

Dulist

Vijećnici podržali županijski proračun za 2020. ‘težak’ gotovo milijardu kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija