Natrag
18.2.2019 19:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

„EU 28: znanost, lijekovi, zdravlje“

1.5.2013 @ 0:23 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

„EU 28: znanost, lijekovi zdravlje“ naziv je međunarodne konferencije koja će se u ponedjeljak i utorak, 6. i 7. svibnja održati u dubrovačkom Hotelu Palace.

Cilj konferencije je pružiti pregled europskog zakonodavstva o lijekovima te potaknuti razmjenu znanja, dijalog i suradnju hrvatskih i europskih stručnjaka iz regulatornih tijela i farmaceutske industrije na području regulative lijekova.

Konferencija će obuhvatiti brojne stručne teme kao što su pretpristupni izazovi za Hrvatsku na području regulative lijekova, dosadašnja dostignuća HALMED-a tijekom razdoblja prije pristupanja Hrvatske EU, načini odobravanja novih lijekova, nova europska farmakovigilancijska regulativa, plan upravljanja rizicima u farmaceutskoj industriji, funkcioniranje inspekcije na prostoru Europske unije te digitalne promjene.

Ova konferencija je ujedno nastavak prethodnih EMA-inih konferencija održanih 2007. godine u Splitu, 2008. godine u Rijeci i 2011. godine u Zagrebu pod nazivima „Zakonodavstvo za lijekove – hrvatski put ka članstvu u EU“, „EU regulatorna mreža – Izazovi i mogućnosti za Hrvatsku“ i „Unapređivanje sigurnosti pacijenta u Europi“.

Konferenciji će prisustvovati predstavnici državne uprave, javnog sektora i farmaceutske industrije iz zemalja članica EU, Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Kosova.

Ovaj skup zajednički organiziraju Europska agencija za lijekove (EMA) i Agencija za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske (HALMED), a pokrovitelji su Predsjednik Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ivo Josipović i Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske.

Konferencija je organizirana uz potporu IPA programa Europske unije (Instrumenti za pomoć u pretpristupnom razdoblju, Instruments for Pre-Accession Assistance programme) koji, između ostalog, potpomaže sudjelovanje država kandidata u aktivnostima europskih institucija.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana