Sport

ERSTE RUKOMETNA LIGA Najbolji Vranjičanke i Ljubušaci

ERSTE RUKOMETNA LIGA Najbolji Vranjičanke i Ljubušaci

Nakon uspješno održanih turnira u Šibeniku i Zadru, treći turnir Erste Rukometne lige Dalmacije, koju organizira Rukometna akademija Balić&Metličić, održan je proteklog vikenda u Dubrovniku.

U Gospinom polju okupilo se pedesetak ekipa s oko petsto mladih rukometaša, koji su u šest kategorija u konkurenciji dječaka i djevojčica igrali za trofeje u mini rukometu.

Vidjeli smo niz zanimljivih utakmica, a u Erste Rukometnu Ligu Dalmacije u Dubrovniku su se uključile ekipe poput Hvara, Čapljine i domaćina koje su donijele dodatnu kvalitetu.

Tribine su bile pune, dodatni draž dubrovačkom turniru donijeli su navijači Korčule, koji su zdušno bodrili svoje ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji i za sada nose primat u Erste Rukometnoj Ligi Dalmacije kao najbolja navijačka skupina. Donijeli su vuvuzele, napravili pravo ozračje…

U finalnim dvobojima najdramatičnije je bilo u srazu velikih rivala u konkurenciji djevojčica rođenih 2007. godine, Petason Vranjic svladao je Korčulu s 9:8 pogotkom tri sekunde prije kraja. U muškoj konkurenciji, zanimljivo, u sva tri finala susreli su se Izviđač iz Ljubuškog i Solin. Dvije titule, u konkurenciji igrača rođenih 2007. i 2008. godine otišle su u Ljubuški, a Solin je trijumfirao u konkurenciji igrača rođenih 2009. godine.

Za dva tjedna igra se četvrti turnir, domaćin će biti Split, a nakon njega bit će poznato tko će na veliku završnicu Erste Rukometne Lige Dalmacije na splitske Gripe, koja će se igrati 8. lipnja.

Poredak, djevojčice rođene 2009. godine: 1. Grude, 2. Izviđač, 3. Split.
Djevojčice rođene 2008. godine: 1. Petason Vranjic II., 2. Split, 3. Petason Vranjic I
Djevojčice rođene 2007. godine: 1. Petason Vranjic, 2. Korčula, 3. Grude
Dječaci rođeni 2009. godine: 1. Solin, 2. Izviđač, 3. Šibenik 2015.
Dječaci rođeni 2008. godine: 1. Izviđač, 2. Solin, 3. Čapljina
Dječaci rođeni 2007. godine: 1. Izviđač, 2. Solin, 3. Hvar

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist