DuList IN

Erotska drama „Goltzius i Pelikanova družina“

Erotska drama „Goltzius i Pelikanova družina“

U sklopu filmskog programa 64. Igara bit će prikazana nizozemsko, francusko, hrvatska erotska drama „Goltzius i Pelikanova družina“ redatelja Petera Greenawaya,  24. i 25. srpnja u 22:00 sata u ljetnom kinu Jadran.

Radnja filma zbiva se u zimu 1590. godine, u vrijeme kada Goltzius u dvorcu na Rajni pregovara s bogatim alzaškim markizom kako bi mu ovaj osigurao sredstva za izradu tiskarske preše. Goltzius naime želi otisnuti erotizirane verzije ilustriranih starozavjetnih priča o Adamu i Evi, Lotu i njegovim kćerima, Davidu i Batshebi, Potifarovoj ženi, Samsonu i Dalili te novozavjetne priče o Ivanu Krstitelju i Salomi. Uz to, Goltziusovo društvo – graveri, tiskari i pokoji glumac, ujedinjeni pod imenom Pelikanova družina obvezuju se uprizoriti šest erotskih prizora iz Biblije za markiza i njegovu svitu. Plemićev dvor, opčinjen zavodljivim pričama, natopljenim motivima incesta, preljuba, i silovanja, polako tone u zamku pobuđene požude, a time i u sukob s religijskim krugovima.

Film se ne preporuča djeci ispod 18 godina starosti.

Filmski program 64. Dubrovačkih ljetnih igara ostvaren je u suradnji s Kinematografima Dubrovnik i pod pokroviteljstvom Croatia osiguranja, a ulaznice za sve projekcije dostupne su na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na blagajnama Igara u Festivalskoj palači i na Stradunu te na kino ulazu dva sata prije projekcije po cijeni od 30 kuna.

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist