Grad

ERASMUS+ Što su dubrovački pomorci naučili u Milanu?

ERASMUS+ Što su dubrovački pomorci naučili u Milanu?

Učenici Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik predstavili su aktivnosti mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta koji je odobrila Agencija za mobilnost i programe EU.

U punom amfiteatru škole kolegama, nastavnicima i djelatnicima škole predstavili su sadržaje trotjednog boravka u Milanu u sklopu kojeg su bili raspoređeni u dvije talijanske tvrtke – Dolphin Soluzioni Informatiche i Nuzzo Robotics.

Tijekom stručne prakse elektrotehničari i računalni tehničari za strojarstvo radili su na testiranju autonomne navigacije robota Ra.Ro, namijenjenog prvenstveno nadzoru, izrađivali su elektroniku, radili su na upravljačkim komponentama za motore robota, izrađivali su komponente za tzv. pametni krevet za ljude s Alzheimerovom bolešću, dizajnirali su web stranice i letke. Slobodno vrijeme iskoristili su za upoznavanje znamenitosti Milana, posjetili su Muzej znamenitosti Leonardo da Vinci, dvorac Sforza, jezero Como, stadion San Siro, Firencu, a nezaobilazne su bile i talijanske gastronomske delicije.

Učenici i njihova profesorica Lukrecija Prcela, koja ih je pratila tijekom trotjedne mobilnosti, istaknuli su kako je za njih projekt izvrsno iskustvo koje bi svakome preporučili.

Ravnatelj škole, profesor Antonio Lučić, istaknuo je kako su ciljevi projekta povezivanje škole s tržištem rada, poticanje učenika i nastavnika na mobilnost, razvijanje strukovnih, jezičnih i drugih kompetencija učenika kroz suradnju s drugim institucijama. Pozvao je svoje suradnike i učenike da se aktiviraju, ne samo u europskim, nego i drugim projektima i izvannastavnim aktivnostima koje razvijaju njihove vještine i odgovaraju njihovim interesima. Ujedno je najavio kako su školi odobrena sredstva iz europskih fondova za novi Erasmus+ projekt koji će se realizirati sljedeće školske godine u suradnji sa slovenskom Školom elektrotehnike i računalstva u sklopu Školskog centra Ptuj.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist