Natrag
24.4.2019 14:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

ERASMUS SPOJIO DUBROVNIK I PTUJ Slovenski nastavnici uveli pomorce u svijet robotike

29.10.2018 @ 7:49 Dulist dulist IN
9;9

Podijelite:

Tijekom proteklog tjedna u Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik gostovali su nastavnici Školskog centra Ptuj iz Slovenije.

Trodnevna aktivnost mobilnosti odvijala se u sklopu Erasmus+ projekta Kibernetička napredna tehnologija (CAT). Tri strukovna nastavnika s bogatim iskustvom i brojnim međunarodnim uspjesima u robotici predstavili su učenicima i nastavnicima škole svoj dosadašnji rad i na zanimljiv i poučan način uveli ih u svijet mehatronike i robotike.

Edukacija nastavnika bila je usmjerena na praktičnu primjenu alata u nastavnom procesu i korištenje novih metoda i sadržaja u radu. Učenici i nastavnici upoznati su s procesnim mjerenjima, programima za izradu 3D modela, programskim jezikom Arduino, praktičnom primjenom mikroupravljača i senzora.

Tijekom edukacija učenicima je predstavljena slovenska škola i njihovi uspjesi u robotici, posebno u RoboCup i RoboCup Junior natjecanjima kako bi ih se motiviralo za sudjelovanje u projektu.

U slobodno vrijeme gostima je organiziran obilazak grada, zidina i muzeja, posjet Srđu, a nezaobilazne su bile i gastronomske delicije našeg kraja.

Ova aktivnost mobilnosti bila je motivirajuća za nastavnike i učenike škole, a ujedno je i uvod u drugi dio glavnih projektnih aktivnosti koje će se odvijati u Ptuju u prvoj polovici 2019. kada će učenici i nastavnici raditi na konstruiranju i programiranju robota.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana