DuList IN

ERASMUS SPOJIO DUBROVNIK I PTUJ Slovenski nastavnici uveli pomorce u svijet robotike

ERASMUS SPOJIO DUBROVNIK I PTUJ Slovenski nastavnici uveli pomorce u svijet robotike

Tijekom proteklog tjedna u Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik gostovali su nastavnici Školskog centra Ptuj iz Slovenije.

Trodnevna aktivnost mobilnosti odvijala se u sklopu Erasmus+ projekta Kibernetička napredna tehnologija (CAT). Tri strukovna nastavnika s bogatim iskustvom i brojnim međunarodnim uspjesima u robotici predstavili su učenicima i nastavnicima škole svoj dosadašnji rad i na zanimljiv i poučan način uveli ih u svijet mehatronike i robotike.

Edukacija nastavnika bila je usmjerena na praktičnu primjenu alata u nastavnom procesu i korištenje novih metoda i sadržaja u radu. Učenici i nastavnici upoznati su s procesnim mjerenjima, programima za izradu 3D modela, programskim jezikom Arduino, praktičnom primjenom mikroupravljača i senzora.

Tijekom edukacija učenicima je predstavljena slovenska škola i njihovi uspjesi u robotici, posebno u RoboCup i RoboCup Junior natjecanjima kako bi ih se motiviralo za sudjelovanje u projektu.

U slobodno vrijeme gostima je organiziran obilazak grada, zidina i muzeja, posjet Srđu, a nezaobilazne su bile i gastronomske delicije našeg kraja.

Ova aktivnost mobilnosti bila je motivirajuća za nastavnike i učenike škole, a ujedno je i uvod u drugi dio glavnih projektnih aktivnosti koje će se odvijati u Ptuju u prvoj polovici 2019. kada će učenici i nastavnici raditi na konstruiranju i programiranju robota.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist