Natrag
23.4.2019 08:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

ERASMUS PROJEKT Lapađani u Las Palmasu

6.4.2017 @ 16:11 Dulist dulist IN
8;8

Podijelite:

U sklopu projekta ‘Magic Values Erasmus+’ pod pokroviteljstvom Europske unije učenici Osnovne škole Lapad proveli su tjedan mobilnosti u Španjolskoj.

Ovaj susret, koji je trajao od 26. ožujka do 1. travnja, za učenike OŠ Lapad predstavlja profesionalno i osobno iskustvo. Tjedan su proveli radno, učeći i družeći se s vršnjacima iz Italije, Engleske i Španjolske.

Partneri i domaćini iz Las Palmasa pripremili su bogat program i raznovrsne aktivnosti. U sklopu boravka bio je i kulturni program prilikom kojeg su posjetili Tejedu, Arucas, Veguetu i mnoga druga mjesta.

Jedan od ciljeva bio je promicanje vlastite kulture, upoznavanje drugih kultura i običaja te poticanje komunikacije na stranom jeziku. Boravak je završen obilježavanjem Dana solidarnosti gdje su učenici i profesori učili stare kanarske borbe, otrčali humanitarnu utrku i otplesali zajednički pozdravni ples.

Predstavnici OŠ Lapad bili su učenici Lukša Stabile, Luka Aletić, Đivo Klaić, Ina Bašić, Andrea Raguž i Lara Skaramuca u pratnji profesorica Darije Čanić, Danijele Bubalo i Lucije Vujice.

U narednim mjesecima provodit će se razne aktivnosti u školi i pripreme za sljedeću mobilnost koja bi se trebala održati u listopadu kada će novih šest učenika imati priliku posjetiti Englesku. Sve se aktivnosti projekta mogu pratiti putem besplatne aplikacije Konvoko te na blogu i YouTube kanalu projekta Magic Values.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana