Politika

EPILOG SASTANKA U HDZ-u Šuica i dalje nedodirljiva, ostali – na (ne)milost Frankovića!

Niko Bulić, Mario Obuljen i Dubravka Marunčić ostaju u nadležnosti Gradskog odbora, a Dubravka Šuica ostaje nedodirljiva.

Tako bi se, ukratko, mogli sažeti rezultati večerašnjeg sastanka Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik, kojoj je nazočio i glavni tajnik Milijan Brkić.

-Tu nema nikakve afere ni priče ni stegovnih postupaka. Gradski odbor HDZ-a temeljem statuta će voditi politiku Gradskog odbora, a svi članovi bez obzira na ime i prezime moraju poštivati taj Statut – rekao je nakon večerašnjeg sastanka u Petilovrijencima Milijan Brkić, zvani Vaso, glavni tajnik HDZ-a.

 

Nakon gotovo tri sata smirivanja bure koja je nastala zbog toga što je predsjednik gradskog HDZ-a Mato Franković poslao gradskim vijećnicima te stranke e-mail u kojem traži njihove ostavke na to mjesto zbog nepoštivanja stranačke stege prilikom glasovanja na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, među prvim istaknutijim HDZ-ovcima izašla je bez riječi Sanja Putica, a potom i zajednički Dubravka Marunčić i Niko Bulić. Njih dvoje su novinarima samo kratko dobacili ‘Jedinstvo stranke je ono na što smo se zarekli’.
Nakon toga izašao je Brkić, u pratnji vidno raspoloženog predsjednika HDZ-a Mata Frankovića, ali i gradskog vijećnika Maria Obuljena.

-Gradski odbor će odlučiti hoće li biti postupaka pred Županijskim odborom, ali mislim da se bavimo nebitnim temama. Treba se baviti budućnošću hrvatskog naroda i nekompetencijom Vlade i uhljebljivanjem kadra aktualnog predsjednika. O tome ne smijete pisati jer vam urednici ne daju – obrušio se Vaso na novinare.
Na upit je li HDZ spreman za prijevremene izbore, Brkić je odgovorio:
-Što se tiče Dubrovačkog dogovora, potpunu ovlast ima Gradski odbor i oni će redefinirati te odnose. Mislim da su se stekli uvjeti za to, a Gradski odbor ima potpuno povjerenje i potpune ovlasti za to – rekao je Brkić, te na naš upit za komentar izjave Tomislava Čuljka, političkog tajnika HDZ-a koji je rekao kako ‘nema govora o izbacivanju Dubravke Šuice iz stranke’, Brkić je odgovorio:
-Sad sam vam rekao. Nikakvih isključenja nema, niti je Gradski odbor poslao bilo kakav zahtjev za isključenje Dubravke Šuice iz stranke – rekao je Brkić, a na potpitanje odgovorio kako će o ostalo troje vijećnika odlučiti Gradski odbor.

-HDZ je u Dubrovniku jedinstven i Andro Vlahušić se ima čega bojati. Mi se ponašamo odgovorno prema građanima i vrlo skoro ćemo dati odgovor na pitanje kako ćemo se postaviti prema proračunu za 2015. godinu (odnosno hoće li se ići u prijevremene izbore op.a.).
-Vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću kako god se oni zvali i prezivali će glasati prema Statutu HDZ-a i po odlukama Gradskog odbora – odgovorio je Franković na upit ulaze li u Gradsko vijeće novi vijećnici te istaknuo kako će ‘odgovor na pitanje ulazi li on u Vijeće dati nakon iduće sjednice Gradskog odbora.’

Inače, sastanak Gradskog odbora HDZ Dubrovnik potrajao je dobra tri sata.

Pročitajte još

Vijećnici dali suglasnost investitorima za izgradnju i financiranje ceste na Babinom kuku

Andrea Falkoni Račić

BARAČ SMATRA ‘Dodjela prostora i javnih površina bez natječaja omogućuje politički reket’

Andrea Falkoni Račić

‘Srđevci će glasati za mene kad na Srđu napravimo repliku Kuće cvijeća’

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija