Politika

EPILOG SASTANKA U HDZ-u Šuica i dalje nedodirljiva, ostali – na (ne)milost Frankovića!

EPILOG SASTANKA U HDZ-u Šuica i dalje nedodirljiva, ostali - na (ne)milost Frankovića!

Niko Bulić, Mario Obuljen i Dubravka Marunčić ostaju u nadležnosti Gradskog odbora, a Dubravka Šuica ostaje nedodirljiva.

Tako bi se, ukratko, mogli sažeti rezultati večerašnjeg sastanka Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik, kojoj je nazočio i glavni tajnik Milijan Brkić.

-Tu nema nikakve afere ni priče ni stegovnih postupaka. Gradski odbor HDZ-a temeljem statuta će voditi politiku Gradskog odbora, a svi članovi bez obzira na ime i prezime moraju poštivati taj Statut – rekao je nakon večerašnjeg sastanka u Petilovrijencima Milijan Brkić, zvani Vaso, glavni tajnik HDZ-a.

 

Nakon gotovo tri sata smirivanja bure koja je nastala zbog toga što je predsjednik gradskog HDZ-a Mato Franković poslao gradskim vijećnicima te stranke e-mail u kojem traži njihove ostavke na to mjesto zbog nepoštivanja stranačke stege prilikom glasovanja na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, među prvim istaknutijim HDZ-ovcima izašla je bez riječi Sanja Putica, a potom i zajednički Dubravka Marunčić i Niko Bulić. Njih dvoje su novinarima samo kratko dobacili ‘Jedinstvo stranke je ono na što smo se zarekli’.
Nakon toga izašao je Brkić, u pratnji vidno raspoloženog predsjednika HDZ-a Mata Frankovića, ali i gradskog vijećnika Maria Obuljena.

-Gradski odbor će odlučiti hoće li biti postupaka pred Županijskim odborom, ali mislim da se bavimo nebitnim temama. Treba se baviti budućnošću hrvatskog naroda i nekompetencijom Vlade i uhljebljivanjem kadra aktualnog predsjednika. O tome ne smijete pisati jer vam urednici ne daju – obrušio se Vaso na novinare.
Na upit je li HDZ spreman za prijevremene izbore, Brkić je odgovorio:
-Što se tiče Dubrovačkog dogovora, potpunu ovlast ima Gradski odbor i oni će redefinirati te odnose. Mislim da su se stekli uvjeti za to, a Gradski odbor ima potpuno povjerenje i potpune ovlasti za to – rekao je Brkić, te na naš upit za komentar izjave Tomislava Čuljka, političkog tajnika HDZ-a koji je rekao kako ‘nema govora o izbacivanju Dubravke Šuice iz stranke’, Brkić je odgovorio:
-Sad sam vam rekao. Nikakvih isključenja nema, niti je Gradski odbor poslao bilo kakav zahtjev za isključenje Dubravke Šuice iz stranke – rekao je Brkić, a na potpitanje odgovorio kako će o ostalo troje vijećnika odlučiti Gradski odbor.

-HDZ je u Dubrovniku jedinstven i Andro Vlahušić se ima čega bojati. Mi se ponašamo odgovorno prema građanima i vrlo skoro ćemo dati odgovor na pitanje kako ćemo se postaviti prema proračunu za 2015. godinu (odnosno hoće li se ići u prijevremene izbore op.a.).
-Vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću kako god se oni zvali i prezivali će glasati prema Statutu HDZ-a i po odlukama Gradskog odbora – odgovorio je Franković na upit ulaze li u Gradsko vijeće novi vijećnici te istaknuo kako će ‘odgovor na pitanje ulazi li on u Vijeće dati nakon iduće sjednice Gradskog odbora.’

Inače, sastanak Gradskog odbora HDZ Dubrovnik potrajao je dobra tri sata.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist