Županija

EPILOG HLADNOG VALA Jedna prometna nezgoda i nekoliko intervencija HGSS-a i OB Dubrovnik

EPILOG HLADNOG VALA Jedna prometna nezgoda i nekoliko intervencija HGSS-a i OB Dubrovnik

Iz Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izvijestili su kako je tijekom hladnog vala, koji je Dubrovačko-neretvansku županiju pogodio od nedjelje do srijede, kao izravna posljedica snijega i leda zabilježena jedna prometna nezgoda te nekoliko intervencija Hrvatske gorske službe spašavanja i Opće bolnice Dubrovnik bez po život opasnih ozljeda.

Iz ‘Dubrovnik cesta’ ističu kako je uoči i tijekom prolaska hladne fronte potrošeno oko 200 tona soli na 1050 kilometara državnih, županijskih i lokalnih prometnica.

-Mislim da je napravljen jako dobar posao. Ova vremenska nepogoda je bila najavljena i ljudi su bili na vrijeme pripremljeni, a dežurne službe su jako kvalitetno odradile svoj posao. Komunikacija između službi je također bila dobra kao i izvješćivanje javnosti o promjenama i aktualnom stanju – istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo.

Na sjednici je predstavljen i projekt READINESS koji će se raditi u suradnji s Italijom, a usmjeren je na jačanje kapaciteta operativnih snaga civilne zaštite, posebno u području zaštite od požara i ublažavanja posljedica mogućih potresa na seizmološki aktivnom području južne Hrvatske.

READINESS je nastavak uspješno realiziranog projekta HOLISTIC, koji se sufinancirao iz programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC. Projektne aktivnosti Dubovačko-neretvanske županije vrijedne su milijun i 170 tisuća kuna, a u 85 postotnom iznosu sufinanciraju se sredstvima prekogranične suradnje iz fondova EU.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist