Županija

EPILOG HLADNOG VALA Jedna prometna nezgoda i nekoliko intervencija HGSS-a i OB Dubrovnik

Iz Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izvijestili su kako je tijekom hladnog vala, koji je Dubrovačko-neretvansku županiju pogodio od nedjelje do srijede, kao izravna posljedica snijega i leda zabilježena jedna prometna nezgoda te nekoliko intervencija Hrvatske gorske službe spašavanja i Opće bolnice Dubrovnik bez po život opasnih ozljeda.

Iz ‘Dubrovnik cesta’ ističu kako je uoči i tijekom prolaska hladne fronte potrošeno oko 200 tona soli na 1050 kilometara državnih, županijskih i lokalnih prometnica.

-Mislim da je napravljen jako dobar posao. Ova vremenska nepogoda je bila najavljena i ljudi su bili na vrijeme pripremljeni, a dežurne službe su jako kvalitetno odradile svoj posao. Komunikacija između službi je također bila dobra kao i izvješćivanje javnosti o promjenama i aktualnom stanju – istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo.

Na sjednici je predstavljen i projekt READINESS koji će se raditi u suradnji s Italijom, a usmjeren je na jačanje kapaciteta operativnih snaga civilne zaštite, posebno u području zaštite od požara i ublažavanja posljedica mogućih potresa na seizmološki aktivnom području južne Hrvatske.

READINESS je nastavak uspješno realiziranog projekta HOLISTIC, koji se sufinancirao iz programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC. Projektne aktivnosti Dubovačko-neretvanske županije vrijedne su milijun i 170 tisuća kuna, a u 85 postotnom iznosu sufinanciraju se sredstvima prekogranične suradnje iz fondova EU.

Pročitajte još

U TIJEKU RADOVI ODRŽAVANJA Župa dubrovačka priprema se za kišnu sezonu

Dulist

Razmišljate o pokretanju posla? Ovo je radionica za vas

Dulist

POTPISAN UGOVOR Župa za produženi boravak godišnje izdvaja pola milijuna kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija