Županija

Energija hrane na Kinookusu

Energija hrane na Kinookusu

Ston će i ove godine biti domaćinom Kinookusa, međunarodnog Food Film Festivala, koji će se na temu ‘Energija hrane’ održati od 5. do 9 rujna.

Iznalaženje novih izvora energije i novih, održivih modela proizvodnje hrane na sve mnogoljudnijem planetu, dva su goruća problema našeg vremena, navodi se u najavi odogodišnjeg festivala.

Stoga ih njegovo treće po redu izdanje spaja u opću temu Energija hrane nastojeći pokazati da su alternative već pred nama, u opticaju, ali često marginalizirane i ometene pogrešnim politikama i ljudskom pohlepom.

U svim sekcijama Festivala promišljat će se različiti oblici energije koje hrana stvara: od društvene energije obiteljskih i interkulturalnih trpeza i susreta, duhovno-simboličke različitih rituala i običaja, životne i erotske energije zdrave prehrane do energije u užem smislu dobivene iz novih izvora energije poput biomasa.

Poseban naglasak bit će stavljen na energiju koja se troši u industrijskoj proizvodnji hrane te ogromnim količinama ugljičnog dioksida koje današnji model proizvodnje stvara.  

Kinookus Food Film Festival je uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Ston, TZ Dubrovačko-Neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore i TZ Općine Ston ove godine  prvi puta dobio i potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist