Aktualno

“ENC uređajem ćemo spriječiti autobuse!”

"ENC uređajem ćemo spriječiti autobuse!"

Sedma točka dnevnog reda dubrovačkog Gradskog vijeća je i Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Dubrovnika za 2013. godinu.

Prema materijalama koji su dobili vijećnici, najvažnija izmjena u sklopu ovog rebalansa je smanjenje od 20-ak milijuna kuna koje je Vlahušić planirao od dijela prihoda prodaje karata za dubrovačke zidine koje su pod ingerencijom DPDS-a, kao i iznosa naknade koje je gradu trebao priskrbiti zakon o koncesijama, a u odnosu na dubrovačku žičaru u vlasništvu obitelji Lukšić.

-Proračun nam ide na 430 milijuna kuna. Značajno se smanjuje prihod na imovine.Naknada od koncesije za imovinu 3,78 milijuna kuna. Prihod od ulaznica na zidine, isti razloga, a ta stavka se smanjuje za 18.8 milijuna kuna. Zakoni nius doneseni, i s ovom promjenom želimo proračun donijeti u realne okvire da ne potrošimo nešto što nećemo zaraditi – rekao je pročelnik za financije Grada Dubrovnika Niko Pavlović.

– Mi smanjujemo ovaj proračun, po tri stavke – prihodi od autobusa, žičare i zidine. To je oko 29 milijuna kuna. Nećemo dopustiti da Lukšići odnesu novac koji bi trebao ići Dubrovniku. Gužva je u Gradu kad imamo višak autobusa. Nećemo odustati od naše naplate, stručnjaci nam kažu da smo u pravu. Na Ilijinoj glavici ćemo dogodine staviti ENC uređaje i autobusi neće moći proći – rekao je Vlahušić.
 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist