DuList IN

EMIR HOT O SVOM DRUGOM ALBUMU ‘Istresli smo svu energiju koja nam se nakupila’

EMIR HOT O SVOM DRUGOM ALBUMU 'Istresli smo svu energiju koja nam se nakupila'

Rad na novom albumu Emira Hota, koji je dugo živio i nastupao u Londonu, a sada se skrasio u Dubrovniku, od samog početka izazvao je pozornost javnosti.

Završetak snimanja rock albuma ‘Beyond rock’ bio je povod konferenciji za novinare u Dubrovačkim Vrtovima Sunca na kojoj su materijale uz Hota predstavili i producent albuma legendarni Tom Newman, jedan od najvećih svjetskih producenata i suosnivač Virgin Records-a, zajedno s Richardom Bransonom. Newman je producirao legendarni album Mikea Oldfielda ‘Tubular Bells’.

-Oduševljen sam ovim projektom i odlučio sam pomoći Emiru da ovaj materijal snimi i na engleskom jeziku. Već sam u kontaktu s menadžerom Eltona Johna pa se nadamo još jednom ostvarenju na europskoj i svjetskoj razini – rekao je Tom Newman koji nije krio oduševljenje ljepotama Hrvatske i BIH.

Gitarist Emir Hot inače je stekao svjetsku slavu u Londonu, a zanimljivo je što je svoju londonsku adresu odnedavno zamijenio dubrovačkom. Album je sniman u studio Pavarotti u Mostaru, Emir potpisuje muziku i aranžmane, a na tekstovima mu je pomagala doc. dr. Selma Čustović koja je zadužena za Emirov menadžment.

-U mojoj karijeri koja traje preko 20 godina, ovo je osmi album po redu, a drugi solistički. Došlo je vrijeme da se skupljeni materijal zabilježi. Ljudi koji su se okupili oko ovog albuma su pomno birani, te su sve redom svjetski glazbenici. Pazili smo na svaki detalj – kazao je Emir Hot.

-Ne radimo industrijsku produkciju, dali smo sve od sebe da istresemo svu energiju koja nam se nakupila. Prezadovoljni smo rezultatom i jedva čekamo ljetnu turneju. Sada smo zauzeti s izradom ploča i CD-a, iako će album pored toga biti besplatno dostupan na Internetu. Početkom 2018. godine planiramo i spot, a početkom ožujka album će biti na tržištu – kazao je Emir Hot na konferenciji za novinare.

Neki od svjetskih poznatih glazbenika koji će se naći na albumu su Dino Fiorenza, koji je svirao sa Slashom, Zack Wildeom, Paul Gilbertom i ostalim poznatim glazbenicima, Sergej Škofljanec, slovenski pjevač iz grupe San Diego koji je ovih dana ‘razarao’ mostarski studio svojim glasom, Ivuša Gojan, bivši bubnjar grupe Silente, te Maestro Mistheria klavijaturist poznat po ‘Vivaldi metal projectu’ na kojem je sudjelovao i Emir Hot.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist