Natrag
24.5.2018 21:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

Emigranti pljeskom dočekali iskrcavanje

2.7.2012 @ 19:44 Dulist Aktualno
21;21

Podijelite:

Emigranti, ukupno njih 66 podrijetlom iz Somalije, Egipta, Sirije i Afganistana, dočekali su pljeskom iskrcavanje na gruškoj rivi, podno Mosta dr. Franja Tuđmana.

Nakon što je njihovu jedrilicu „Maria drink“, u pratnji policije i kapetanije, doteglio tegljač Faust Vrančić, uslijedillo je iskrcavanje, pri čemu su neki od emigranata ljubili tlo. Nije ni čudo s obzirom da su plutali u vodama ZERP-a.

Dočekale su ih liječničke, sanitetske ekipe i policija, podignuta su tri šatora za njihov prihvat a nakon pružene liječničke pomoći uslijedila je dezinfekcija njihove jedrilice kao i osobnih stvari.

Za sada se pretpostavlja da su putovali za Grčku, no te se informacije moraju još provjeriti, rekao je Frano Skokandić, predsjednik županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje.

– Podaci o ruti nisu poznati, da jesu onda bi se znalo i kako riješiti ovakve pojave – dodao je. Problem predstavlja i komunkacija s emigrantims jer su, kako je kazao, dosta zatvoreni. Najmlađi među njima ima 15 godina:  

– Najprije smo iskrcali najmlađe jer su oni bili u najtežem stanju, dok su ostali dobro. Za sada je samo jedan putnik prebačen u bolnicu-istaknuo je Skokandić.  ?

Nakon pružene liječničke pomoći imigranti će biti smješteni u lučkom području u zgradi na Kantafigu. 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana