Politika

EKSKLUZIVNO Suspendiran Ivan Nikolić

EKSKLUZIVNO Suspendiran Ivan Nikolić

Ivan Nikolić, prvi čovjek Županijske organizacije Hrvatskih laburista stranke rada suspendiran je iz te stranke.

Kako stoji u odluci koju potpisuje v.d. predsjednice te stranke Nensi Tirelli ‘Ivan Nikolić svojim je priopćenjima medijima počinio najtežu povredu Etičkog kodeksa’.
Podsjetimo, Nikolić je nedavno medijima poslao priopćenje u kojem traži isključenje Nensi Tireli, Mara Kristića i matka Bupića zbog ‘ekstremnog desničarenja i konzervativizma’.

Kako se navodi u Odluci ‘gradski vijećnici Dolores Lujić, Matko Bupić i Maro Kristić u više su navrata telefonskim kontaktima tražili hitan sastanak zbog opstrukcije predsjednika Nikolića i nemogućnosti da na kvalitetan i ljudski način iskomuniciraju dnevno političke aktivnosti i svoj vijećnički angažman po pitanjima važnim za rad Stranke u gradu Dubrovniku. U nekoliko sam navrata osobnim kontaktima molila gospodina Nikolića da kao predsjednik Podružnice pozove kolege vijećnike i usuglase daljnje aktivnosti na što mi je odgovorio da nema namjeru sa tim ljudima sjesti u istu prostoriju, a kamoli da s njima bilo što dogovara. Svojim nečinjenjem i neizvršavanjem obveza kao predsjednik Podružnice, bez obzira na osobne animozitete prema pojedinim članovima, doprinio je da situacija u Dubrovniku kulminira do mogućih velikih političkih posljedica za Stranku. Vijećnici grada Dubrovnika nezadovoljni takvim odnosom najavili su mogućnost izlaska iz Laburista i nastavak obnašanja svojih vijećničkih dužnosti kao nezavisni vijećnici. U trenutku kada Stranku potresaju jaki unutarstranački problemi, kada rejting iz mjeseca u mjesec pada, neopravdani i nepotrebni gubitak troje gradskih vijećnika bio bi nenadoknadiv gubitak.’

U Odluci se dalje navodi kako je ‘Ivan Nikolić počinio je najtežu povredu Etičkog kodeksa temeljem članka 15. stavka 3. točke s) jer se kao Predsjednik podružnice nije odazivao na akcije i kampanje koje je provodila Stranka (pogotovo kampanja za EU parlament) a posebno ne na akcije Ogranka Dubrovnik što je bio dužan činiti.
Objavljenim priopćenjem u Dubrovačkim medijima u kome stoji: “Do okončanja postupka pred Sudom časti zatražena je suspenzija v.d. predsjednice Nansi Tireli i članova Matka Bupića i Mara Kristića” je pokazao nepoznavanje akata Stranke, što je za Predsjednika jedne podružnice nedopustivo. Svi navedeni postupci kao i nepostupanje u određenim slučajevima, negativno se reflektiraju i na raspoloženje birača i odabira Laburista kao opcije koja zna i može ostvariti sve ono što biračima i obeća.

S obzirom na sve navedeno i činjenice da Predsjednik podružnice mora rješavati probleme u Podružnici bez obzira na osobni stav prema određenim pojedincima, donijela sam Odluku o suspenziji Predsjednika podružnice Dubrovačko-neretvanske, gospodina Ivana Nikolića’, zaključuje se u Odluci.

ODLUKU PROČITAJTE OVDJE

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist